Ciciclisme i motociclisme

Maverick Viñales presenta el seu equip andorrà

El pilot de MotoGP, després de quasi un any com a resident, se sent més integrat que mai, sobretot, pel projecte ciclista andorrà MVK*25 ACA

Esports
detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

A finals del mes de març de l’any passat, Maverick Viñales, de 23 anys, va fixar la seva residència al país després d’unes setmanes de prova, i a escassos dies de complir l’any el pilot de MotoGP confessa estar més integrat que mai i feliç entre les muntanyes dels Pirineus. Tant és així que és l’impulsor d’un equip ciclista conformat per andorrans, l’MVK*25 ACA, tal com va avançar fa unes setmanes el Diari. El teatre de Les Fontetes de la par­ròquia de la Massana va acollir ahir durant el migdia la presentació oficial en la qual els esportistes cadets i júniors de bicicleta de muntanya es van vestir de gala, de la mateixa manera que ho van fer els sub-23 i elit, que competiran en la disciplina de ruta.

“És un somni fet realitat”, va assegurar Viñales, al que hi va afegir que “des de ben petit que soc un apassionat del ciclisme. A més, cada dia surto amb ells a rodar i molts són amics meus, fet que m’ha ajudat a integrar-me al Principat i créixer com a persona”. Sens dubte, el de Figueres vol aportar el seu granet de sorra en relació amb l’eslògan de fent país, sobretot, “perquè vull donar aquesta oportunitat als andorrans, que vagin a tot arreu i si es pot doncs assolir la internacionalització. També estic segur que això m’ajudarà a millorar com a pilot”. El mànager del conjunt, Gerard Riart, amb un somriure d’orella a orella, va deixar clar que “és cert que estem davant de l’últim graó d’un projecte que va començar el 2011, però sense el finançament del Maverick ens hauria estat impossible”.

El pressupost per a la present temporada és d’uns 65.000 euros i el protagonista per excel·lència “ha realitzat una gran aportació, gràcies a la qual tenim una estructura immillorable i ens conviden a proves”, va explicar. Malauradament, el bo d’en Mack no es podrà enfundar el mallot en cap cita del calendari, precisament per l’apretada agenda que haurà d’afrontar en el món del motociclisme amb el Movistar Yamaha. Alhora va declarar al respecte que “per mala sort no m’ho permeten”, i ràpidament va despertar les rialles del públic tot dient que certament “em costaria igualar-los el nivell”.

Riart va cantar l’alineació i Maverick Viñales, al seu costat, es va mirar tot plegat bocabadat i, fins i tot, emocionat: “m’agrada implicar-me en els projectes”, va dir. No va parar d’aplaudir, mentre que els set integrants de BTT van aparèixer a l’escenari corporitzats de dalt a baix de l’MVK*25 ACA i posteriorment els deu grans, que prendran part a les competicions de carretera, juntament amb el director, Miguel Ángel González. Els cadets i júniors fa dies que roden i demà correran la tercera jornada amb la Copa Catalana a Corró d’Amunt (Barcelona). De la seva banda, els sub-23 i elit s’estrenaran avui a Sabadell amb el 47è trofeu Joan Escola i demà amb el 88è Campionat de Sabadell.

Pel que fa al futur, el mànager es va mostrar cautelós i a la vegada li va sorgir la vena de l’ambició: “convertir-nos en un equip continental i formar part d’una Volta a Catalunya, Vuelta a Espanya o el Tour de França amb gent de casa seria molt maco” i de cara als de bicicleta de muntanya “la màxima aspiració esdevindria la Copa del Món de Vallnord”.

Vol el Campionat del món

La campanya 2018-2019 engega amb el Gran Premi de Qatar el pròxim diumenge, i el pilot de MotoGP, en ser preguntat sobre l’aixecar el Campionat del Món a final de curs no va dubtar a indicar que “l’objectiu sí que és aquest. Cada any la fita és la d’intentar-lo guanyar, s’ha de ser clar amb els objectius, tenir aquest en ment i anar per ell”. Mack creix dia rere dia en el món de les motos i la incidència d’Andorra en aquest sentit és realment important, ja que “físicament em trobo millor que els altres anys i aleshores això influeix una miqueta. Poder arribar aquí, estar tranquil i deixar la ment en blanc m’ajuda per suportar la pressió i l’estrès físic que comporta el Mundial”.

Maverick Viñales presenta el seu equip andorrà

tracking