Bàsquet

Expedient disciplinari

El MoraBanc dona un toc d’atenció a Moussa Diagne però no el sanciona econòmicament per la discussió amb Joan Peñarroya en el duel a Tenerife

Expedient disciplinari a Moussa Diagne
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moussa Diagne és un home de sang calenta. Per al més bo, quan toca animar i transmetre actitud positiva durant els partits, però també per al més dolent, com va ser el cas del partit de diumenge entre el Tenerife i el MoraBanc, en què es va escalfar en excés amb qui no havia de fer-ho. Corria el darrer quart quan el pivot va rebre un cop fortuït que el va fer sagnar una mica. El resultat era d’un clar 52 a 68 a favor dels tricolors i quedaven poc més de cinc minuts per acabar el duel, però al pivot senegalès tant li feia el resultat en aquell moment.

Mentre Diagne es dirigia a la banqueta per un temps mort, mostrava clarament el seu cabreig escridassant amb fervor. El primer a rebre’l va ser Joan Peñar­roya, que el va intentar calmar recordant-li que anaven guanyant i que més valia no muntar cap espectacle innecessari. El pivot, en plena acció calenta, va replicar al tècnic, a qui no li va semblar bé i el va enviar a la banqueta. Jugadors i tècnics van haver de separar Peñarroya i Diagne perquè la situació no anés a més i el senegalès es va treure la samarreta (per la sang) i se’n va anar al fons de la banqueta, on va seguir lamentant-se mentre el fisioterapeuta, David del Toro; el delegat, Chechu Bermudo, i el preparador físic, Miguel Ángel Rodellar, l’intentaven calmar.

Aquesta acció entre Diagne i Peñarroya va ser una de les imatges més vistes de la jornada, i això que per televisió no es va veure en directe ja que era durant una pausa de publicitat arran del temps mort. No va deixar indiferent ningú i el MoraBanc no ha volgut que es quedi en no-res. L’entitat del Principat ha obert un expedient disciplinari al senegalès, complint el codi intern del club. No obstant això, no implica cap sanció econòmica, que podria arribar en cas que es repetís una altra falta de disciplina per part de Diagne. El jugador va demanar disculpes al tècnic i al club, que ahir ja volia passar pàgina. “Se li obrirà un expedient disciplinari segons el nostre règim intern. Ja ha demanat disculpes i fins aquí el capítol”, va exposar ahir el director general del MoraBanc, Francesc Solana. Segons ho va veure ell, l’entrenador i el pivot “discuteixen perquè estan a 200 pulsacions”, i també afegia que “entre el Joan i el Moussa no hi ha cap problema”. Caldrà veure, però, si la situació comportarà repercussions ens els minuts del senegalès els propers duels.

EL MOMENT MÉS DOLÇ AMB EL "REPTE" DE LA MILLOR RATXA HISTÒRICA A LA VISTA

La discussió i l’expedient a Moussa Diagne és un petit punt negatiu en un moment de màxima dolçor per al MoraBanc. Amb el triomf de diumenge a la pista del Tenerife es va assolir la cinquena victòria consecutiva, igualant així la millor ratxa històrica del club a l’ACB. L’altre registre pertany a la primera etapa a la màxima competició espanyola. L’aleshores Festina Andorra de la temporada 1993-1994 va obtenir cinc triomfs seguits entre les jornades 14 i 18. A la jornada 19, el Girona va acabar amb la bona dinàmica tricolor amb un triomf clar a la seva pista (95 a 73). Aquesta vegada, l’equip que opta a tallar la millor ratxa és un dels que pitjor ho estan passant aquest curs a l’ACB, el Reial Betis Energía Plus, que tot i ser penúltim ha fet una millora important i no té res a veure amb l’equip que va visitar el Poliesportiu al novembre i es va endur una bona pallissa (96 a 68). Amb un triomf diumenge s’assoliria un nou rècord amb sis triomfs seguits. “És un repte. Que un equip de la nostra dimensió pugui guanyar tants partits seguits no és el normal, però tot el que sigui sortir de la normalitat ens agrada”, va assenyalar Solana.

Expedient disciplinari

tracking