ACB LLIGA ENDESA

Tornar-se a 'endollar'

El MoraBanc visita avui la pista del Tenerife amb l’objectiu d’allargar la ratxa de quatre triomfs seguits i aferrar-se a la vuitena plaça

MoraBanc AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tornar-se a endollar. Precisament això és el que haurà de fer avui (13.30 hores) el Bàsquet Club MoraBanc Andorra si vol assaltar la pista de l’Iberostar Tenerife i acumular la cinquena victòria consecutiva d’aquesta temporada. Els tricolors van superar un tourmalet noquejant tres dels millors equips de la competició, posteriorment van vèncer la Penya, mentre que en el millor moment del curs va arribar l’aturada per la Copa del Rei i la segona finestra FIBA. L’equip estava fi, amb confiança i en auge pel que fa a química amb l’afició. Però l’esport d’elit cada cop creix més ràpid i a aquest pas hi haurà més competicions que entitats existents. En qualsevol cas, l’expedició andorrana ja es troba a les Illes Canàries deixant enrere el fred del Principat i amb l’objectiu de demostrar que, malgrat la frenada, continua amb les mateixes ganes de lluitar per una plaça que doni accés al play-off de la Lliga Endesa.

Com a curiositat, recordant el duel de la primera volta al Poliesportiu, aquell es va preparar quasi a vida o mort, arran que el MoraBanc tenia un balanç d’un triomf i quatre derrotes i, consegüentment, el nou projecte no acabava d’arrencar. Des d’aquell èxit, sorprenent pel baix marcador de 58 a 48, ha plogut moltíssim en rodatge, defensa i, sobretot, regularitat. La classificació situa els homes de Joan Peñarroya vuitens amb un balanç positiu d’onze-nou i els del tècnic del Tenerife, Fotis Katsikaris, amb els mateixos números però amb pitjor bàsquet average general. Peñarroya ho té clar i, segons va explicar, “el timing del matx l’hem de tenir controlat. És cert que pel nostre estil de joc ens interessa un ritme alt, tot i que tampoc hem de deixar que ells se sentin còmodes en aquest sentit”. A més, va afegir que “a camp obert són realment perillosos amb la capacitat anotadora de Mateusz Ponitka”. Quant al líder polonès dels de les Canàries, l’escorta del MoraBanc Andorra Jaka Blazic va assegurar: “El defensarem entre uns quants jugadors, no me n’encarregaré jo tota l’estona. En definitiva, volem guanyar perquè totes les cites de la segona volta són importantíssimes.” De la seva part, Katsikaris va destacar als mitjans insulars les tasques individuals de Colton Iverson i Landing Sanè, i no va dubtar a pronosticar que “en el rebot hi pot haver una de les claus del partit”. L’Iberostar és el sisè conjunt més eficient de la classificació a l’hora de capturar rebots tant ofensius com defensius. Tocarà bregar.

'ERA CAMPO ATRÁS'

Hierrezuelo i els tricolors es tornen a veure les cares

Després de l’error arbitral que va cometre Daniel Hierrezuelo en el partit de Copa del Rei del 2017 entre el Reial Madrid i el BC MoraBanc Andorra, en no assenyalar un claríssim camp enrere de Sergio Llull, no va xiular més als tricolors. Quant a aquesta temporada, de moment no s’ha deixat caure pel Principat i enfront l’Iberostar Tenerife serà el tercer matx que arbitri als de Joan Peñarroya. El primer va ser contra l’UCAM Múrcia amb derrota i el segon davant el Montakit Fuenlabrada amb victòria.

tracking