Frenat per la FIBA

Joan Peñarroya afirma que l’estructuració de l’aturada de seleccions “és un desastre total”

Frenat per la FIBAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les finestres de la Federació Internacional de Basquetbol (FIBA) sempre aixequen polèmica, sobretot per com estan organitzades, i consegüentment trenquen el disseny i ritme de treball dels clubs de les diverses lligues europees de bàsquet. En el seu moment, els mitjans de comunicació d’arreu del continent es van fer ressò de la famosa guerra entre l’Eurolliga i la FIBA. La màxima competició europea va deixar clar que no aturaria l’espectacle per deixar marxar els jugadors a les seves respectives seleccions de cara a disputar els matxs de classificació per al Mundial de la Xina del 2019.

És sabut que els homes top van decidir obeir i quedar-se amb els que els transfereixen mensualment un sucós salari i els seleccionadors van passar a pescar a les plantilles de rang inferior, que no significa pitjors. En aquest punt entra el Bàsquet Club MoraBanc Andorra i d’altres de la Lliga Endesa. Jaka Blazic i Przemek Karnowski són fixos d’Eslovènia i Polònia, respectivament, malgrat que l’espanyol Jaime Fernández i el francès Andrew Albicy, no. Per aquest motiu, tant en la primera aturada com en aquesta més recent, Joan Peñarroya no ha pogut treballar amb ells, tres dels quals són pilars fonamentals.

Quasi tot rutlla al voltant de l’agressivitat ofensiva i defensiva de Blazic, la màgia de Don Jaime i la picardia coherent d’Albicy. I certament no tenir-los dificulta la preparació dels entrenaments. “Penso que aquesta aturada de tres setmanes [afegint la Copa del Rei] és un desastre total i absolut, no només per a nosaltres, sinó per a la majoria. Molts dies entrenant la meitat dels jugadors i en alguns conjunts fins i tot menys”, va afirmar ahir l’entrenador dels andorrans, al que hi va afegir que “uns desconnecten de la lliga i altres continuen amb les seleccions”. Per exemple, Jaka Blazic va competir 36 minuts contra Montenegro i 35 enfront Bielorússia, mentre que l’egarenc va exposar que “aquí controles les càrregues dels esportistes i quan marxen juguen un munt de minuts. Bé, un autèntic desastre, diguin el que diguin”.

En definitiva, unes paraules del tècnic que s’afegeixen al fet que el dia 10 febrer el MoraBanc va vèncer el Divina Seguros Joventut de Badalona assolint la quarta victòria consecutiva i fins demà 4 de març no tornarà a trepitjar un parquet, el de l’Iberostar Tenerife. Una frenada bèstia de la federació internacional cap al fantàstic moment dels del Principat en relació amb les aspiracions de conquerir una plaça que doni accés al play-off pel títol ACB.

Lògicament reprendre aquell gran estat de forma costarà i serà un nou repte més. Peñarroya tampoc va oblidar el paper del públic dient que “també és molt dolent per a la nostra afició, ja que fa tres setmanes estava endollada amb l’equip i de cop passa a estar un mes sense notícies. No crec que hi hagi res de positiu en tot això, ja que fins a aquest dimecres no hem començat a entrenar tots plegats”.

En contrast amb aquesta opinió hi ha la del tècnic hel·lè del Tenerife, Fotis Katsikaris, que va oferir una visió no tan desfavorable i va indicar que “Fran Vázquez, Rodrigo San Miguel i Javi Beirán han tornat animats. Van jugar molt bé i això és positiu per a nosaltres”. Val a recordar que va ser seleccionador grec i que els de les Canàries van rodar durant la seva participació al torneig del KO. La solució? “El que caldria pel bé del nostre esport és que d’una vegada s’asseguessin els que manen per arreglar la situació”, va etzibar Joan Peñarroya.

EL 3r MATX AMB 12 DEL PRIMER EQUIP SANS

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra s’ha vist molt perjudicat aquesta campanya per les lesions, tant a la Lliga Endesa com a la fase regular de l’Eurocup. Tots els partits disputats d’ambdues competicions des de principi de curs fins al 9 de gener, la dada era que en només dos duels Joan Peñarroya havia pogut comptar amb dotze jugadors del primer equip sans. És a dir, sense cap molèstia física o totalment lesionats. El xoc de demà (13.30 h) a casa de l’Iberostar Tenerife serà el tercer.

tracking