esquí alpí i surf de neu

Carmina Pallàs estarà vuit mesos de baixa per una lesió al genoll

L’esquiadora andorrana va caure durant un descens de la Copa d’Europa de Crans Montana dimarts

Carmina Pallàs estarà vuit mesos de baixa per una lesió al genollFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Males notícies per a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Una nova lesió greu ha afectat una de les corredores, que estarà un llarg període de temps sense poder calçar-se els esquís i rodar en competició. Es tracta de Carmina Pallàs, que dimarts passat va caure en un dels descensos de la Copa d’Europa de Crans Montana (Suïssa) i es va lesionar de gravetat el genoll dret. Concretament, va patir un “esquinç d’alt grau, amb afectació en varis músculs de la part posterior i un trencament d’un lligament accessori que li produeix inestabilitat i que s’ha de tractar per artroscòpia”, segons van informar els serveis mèdics de la FAE.

Aquest contratemps portarà l’esquiadora del Principat a estar uns vuit mesos allunyada de les pistes, malgrat que des de la federació es va assegurar que serà durant l’artroscòpia quan “s’acabarà de veure l’abast de les lesions”, i van afegir que “probablement caldrà una plàstia”. La lesió arriba en un moment en què Pallàs estava protagonitzant bons resultats. A final d’any es va convertir en la primera andorrana a puntuar en una Copa d’Europa de descens, entre altres fites destacades, tot i que es va quedar fora de la delegació dels Jocs Olímpics de Pyeongchang per manca de places, en favor de Marc Oliveras.

Queda clar que l’andorrana ja no podrà competir durant la resta de la temporada, així com en tota la pretemporada i part de l’inici del proper curs, ja que si les previsions es compleixen tornaria pels volts del novembre.

Nova final per a Marín

Per altra banda, ahir Lluís Marín va disputar la sessió de qualificació de la primera Copa del Món després dels Jocs Olímpics, que té lloc a l’estació catalana de la Molina. El surfista de neu andorrà va obtenir el bitllet per a les finals d’avui després d’assolir el 28è millor registre d’un total de 32 competidors que es classificaven. Marín va assolir un temps de 44’’36, sent el 10è millor de la segona mànega, mentre que a la primera havia estat 25è amb 44’’46. El més ràpid va ser el campió olímpic, Pierre Vaultier, amb 42’’65. “En la segona baixada he fet un molt bon primer intermedi, el millor temps, però després gairebé caic en un revolt. Finalment he millorat el temps i he passat a les finals”, va valorar Marín.

Les finals arrencaran a les onze del matí i el surfista de neu serà a la tercera sèrie dels vuitens, amb l’italià Lorenzo Sommariva, l’austríac Alessandro Haemmerle i l’espanyol Laro Herrero.

tracking