especial olímpics

Roger Puig es marca ser al Top-15 als Jocs Paralímpics

L’andorrà viatjarà dilluns a Pyeongchang, on del 9 al 18 de març se celebrarà una segona entrega olímpica d’hivern

Roger Puig es marca ser al Top-15 als Jocs ParalímpicsI. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang 2018 van arribar al seu final el diumenge passat amb la cerimònia de clausura, però des de Corea del Sud ja s’estan preparant per a una nova entrega olímpica, amb els Jocs Paralímpics, que se celebren del 9 al 18 de març. En aquests, també hi haurà representació andor­rana amb Roger Puig, en esquí adaptat, com a únic esportista del país present a la cita.

Si els objectius de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ja eren prou ambiciosos dins de la realitat, els de la Fadea ho són encara més. Puig, que correrà en totes les disciplines, vol acabar en el Top-15 en cada una de les curses en què participarà, una fita que des de l’entorn de l’esquiador veuen que “no serà fàcil, sobretot en eslàlom, on la seva discapacitat i els problemes de reflexos i equilibri li resten moltes possibilitats”.

No obstant això, l’actitud de Puig és molt positiva i veu com hi ha hagut una millora en el seu esquí després d’haver intensificat el treball tècnic amb una càrrega d’entrenaments superior. La part més negativa és que algunes de les proves de Copa d’Europa i del Món que havia de disputar aquest curs s’han anul·lat per la meteorologia, fet que l’ha privat de millorar punts en aquests circuits. Els resultats més destacats amb els quals arribarà a la cita paralímpica seran els dos quarts llocs, en dos supergegants, un de la combinada, a la Copa d’Europa de Pitztal (Àustria).

Avui (13 h) el Govern li farà una recepció oficial a ell i els seus acompanyants abans que marxi cap a Pyeongchang el dilluns.

tracking