Esquí de muntanya

L'Skimo10 enamora

L’estrenada recentment segona part de la prova es guanya els elogis unànimes vers l’organització, que ja pensa en pròxims reptes, com ara una tercera etapa

L'Skimo10 enamoraVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poques proves que es desenvolupen en territori andorrà han aconseguit el que l’Andorra Skimo ha fet. En qüestió de només tres edicions, ha meravellat tots els amants de l’esquí de munta-nya, que s’han interessat des del primer moment a participar-hi, i això s’ha vist reflectit en les llistes d’inscrits. S’han passat d’uns 100 i escaig el 2016 a més de 600 el 2018, i a més enguany es van esgotar totes en només vuit hores. Ahir, arribava un primer test important per a l’organització de l’Andorra Skimo amb la nova segona etapa de recorregut, l’Skimo10, que va comptar amb més de 100 equips participants. Es passava d’una prova de 30 quilòmetres i bastant assequible per al corredor popular a una de 70 km en dos dies amb una dificultat afegida significativa. El feedback va ser més que positiu.

“L’Skimo10 serà de ben segur una cursa referent a Andorra, als Pirineus i mundial perquè hi ha un entorn privilegiat, una organització perfecta i jo crec que té molt futur”, argumentava un dels dos guanyadors d’aquesta primera edició, Pere Rullan, que va fer parella amb l’italià Filippo Beccari i que van completar els 40 quilòmetres entre Grau Roig i Arcalís en 4 hores 34’11”. Els corredors de La Sportiva Team van vèncer també el dissabte a l’Skimo6, situació que es va donar també en la categoria femenina i la mixta, en què es van repetir els guanyadors dels dos dies. Sophie Dusautoir i Marta Riba van ser les primeres dones a arribar, i onzenes en el total, amb un temps de 5 h 40’29’’, mentre just després d’elles arribava la parella mixta més ràpida, formada per Inka Bellés i Jaume Planella (5 h 48’15’’). “El segon dia s’ha fet més llarg, amb més desnivell i més tècnic, però més maco. El cúmul dels dos dies fa que hagis de venir preparat”, comentaven Dusautoir i Riba.

Els elogis vers l’organització es van anar succeint a la meta a mesura que anaven arribant els cor­redors. Entre ells, els de la primera parella andorrana classificada, Jordi Ordóñez i Joan Albós, que van ser cinquens. “De bon matí es nota el cansament acumulat del dia anterior, però quan estàs en cursa, poc t’ho planteges i has d’estar buscant posicions per no perdre el ritme de la cursa”, explicava Ordóñez, mentre que el seu company del Llorts Team asse-nyalava que “aquesta segona etapa ja és més selectiva, creuant moltes valls i terreny alpí, continua buscant el terreny més tranquil, però tot i així et demana dominar aquest esport. Els ha quedat un itinerari maquíssim”. Just després d’ells arribaven en la sisena posició dos corredors més relacionats amb l’estiu, com són els germans Ferran i Xavi Teixidó. “No som experts en curses d’esquí de muntanya, però ens ha semblat espectacular. El dia també ha ajudat molt, la neu, el traçat, tot ha estat espectacular, sobretot el segon dia. Felicitar l’organització perquè tot ha sigut perfecte”, exposava Ferran. El seu germà Xavi destacava que “hem tingut la sort d’haver fet aquesta edició perquè difícilment serà repetible amb aquestes condicions”.

Una tercera etapa fins a Pal

Amb tots aquests elogis i vist l’èxit de l’Andorra Skimo, l’organització ja pensa a seguir creixent, això sí, sense voler córrer. Ja es va anunciar que la novetat del 2019 serà l’Skimo4, la qual permetrà fer només la segona part del trajecte. Per a més endavant, la idea és comptar amb una tercera etapa fins a Pal. “L’objectiu final de l’Andorra Skimo serà fer tres etapes per arribar a l’estació de pal, però de moment anirem pas a pas i el 2019 la novetat serà l’Skimo4, que voldrà dir que hi haurà gent que només podrà fer aquest segon dia”, explicava el director general de l’Andora Skimo, Gerard Riart. A més, cal recordar que es va anunciar que la intenció per al setembre del 2020 és fer també una Andorra Skimo en cursa de muntanya.

Per la seva part, el director de cursa, Joan Turné, celebrava que el funcionament de la jornada fos perfecte, i que la prova estigui quallant en la societat andorrana. “Anem treballant i creixent. Cada vegada la gent d’Andorra se la fa més seva i també tenim més nacionalitats. Això fa que el reconeixement sigui més gran i que la gent conegui Andorra”, explicava.

tracking