TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Esquí

Tretze andorrans a les finals de la Copa d'Europa d'esquí

Les finals de la Copa d’Europa, l’avantsala de les finals de la Copa del Món del 2019, comptaran amb 13 corredors andorrans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí, Grandvalira i el Govern tenen la vista centrada de ple en les finals de la Copa del Món del 2019. Acollir aquest esdeveniment suposarà un fet històric per al país després de molts esforços múltiples, ja que es tracta d’una de les competicions de neu més importants que hi ha, a banda d’uns Mundials i uns Jocs Olímpics. Abans de rebre els millors esquiadors del món, tots els implicats gaudiran d’un test de preparació perfecte: les finals de la Copa d’Europa, que es disputen del 12 al 18 de març a les pistes de l’Avet i l’Àliga de Grandvalira. Ahir es va realitzar la presentació de la cita al sector de Canillo, en la qual es van desvelar els detalls més importants que suposa l’organització de la prova.

L’esdeveniment comptarà amb un total de vuit curses: el gegant, l’eslàlom, que es faran a l’Avet, el descens i el supergegant, que es disputaran a l’Àliga. La previsió de la FAE és que cadascuna d’aquestes cites compti amb algun representant andorrà. En total hi haurà 13 corredors del Principat, amb 8 nois i 5 noies. Mireia Gutiérrez i Carmina Pallàs lideraran la representació en la categoria femenina, la qual completaran Cande Moreno, Laura Arnabat i Clàudia Mijares, mentre que en la masculina, Joan Verdú i Marc Oliveras seran la referència, i també hi participaran Matías Vargas, Kevin Courrieu, Àxel Esteve, Quim Rodríguez, Àlex Rius i Xavier Salvadores.

Els 13 esquiadors andorrans s’afegiran als 190 restants provinents de 25 països que conformaran les finals continentals. Pel que fa a la banda organitzativa, uns 350 voluntaris donaran suport als 60 treballadors de Grandvalira Encisa implicats en l’organització. El director general de les finals de la Copa del Món 2019 i d’Europa 2018, Conrad Blanch va explicar que la previsió de públic és d’unes 500 persones en les competicions del cap de setmana i el dia de la Constitució, i algunes menys la resta de jornades.

Plataforma, a temps

Com era de preveure, en la presentació d’ahir va tornar a sortir el tema de la plataforma, de la qual es va recalcar una vegada més la seva necessitat per acollir les finals de la Copa del Món i altres cites en un futur. Blanch va assegurar que la construcció estarà enllestida el novembre del 2018, tal com estava previst. No obstant això, va acceptar que els terminis són justos i que s’està treballant dia i nit per poder arribar a temps a la data marcada, la qual cosa no implicarà cap augment en el seu cost per l’afegit d’hores de feina, segons argumentava el director general.

Actualment la plataforma està al voltant d’un 30% construïda. S’han realitzat principalment els treballs de fonaments i serà a l’estiu quan s’avancin els treballs més superficials. Per la qual cosa, de cara a les finals europees la zona de l’arribada de l’Avet estarà en obres, però no afectarà el desenvolupament de la competició. En aquest sentit, la pista de les disciplines tècniques estrenarà un nou traçat d’eslàlom, ja que quan arribin les finals de la Copa del Món hauran d’estar actius de manera simultània amb el circuit de gegant.

El cap de cursa, Jordi Pujol explicava també que les pistes, tant l’Avet com l’Àliga, “estan al 99% preparades” per acollir les proves del proper mes. A partir d’avui hi haurà membres de l’equip de França que no han anat als Jocs de Pyeongchang preparant la cita, així com alguns corredors de la FAE i durant els dies previs a la competició s’acabaran d’enllestir els detalls d’aquest 1% restant.

LLEUGERA MILLORA DE PUNTS DE VARGAS EN COPA D'EUROPA

Matías Vargas i Quim Rodríguez van disputar ahir a Sarntal (Itàlia) un descens de Copa d’Europa en el qual el primer d’ells va assolir una lleugera millora de punts. L’andorrà va acabar en el 72è lloc, a 2’’37 del més ràpid, el noruec Stian Sangestad, i va marcar 48,50 punts, millorant els 48,83 amb què comptava a la 10a llista de la FIS. Per la seva part, Rodríguez va acabar en la 93a plaça d’entre un total de 95 corredors que van finalitzar el descens. Avui disputen la combinada a la mateixa estació.

Tretze andorrans a les finals de la Copa d'Europa d'esquí

Tretze andorrans a les finals de la Copa d'Europa d'esquí

tracking