Reportatge

72 esquís a la maleta

Irineu Esteve es prepara per a la seva darrera prova dels Jocs Olímpics de Pyoengchang, els 50 quilòmetres del dissabte. L’andorrà s’ha endut 36 parells d’esquís a Corea del Sud.

72 esquís a la maletaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants andor­rans als Jocs Olímpics d’Hivern ja han anat deixant Pyeongchang a mesura que les seves respectives participacions han finalitzat. No obstant això, encara queda un esportista del Principat a Corea del Sud, així com el seu staff tècnic. Irineu Esteve està preparant-se aquests dies per a la darrera cita que li queda, els 50 quilòmetres clàssics, una prova que no ha disputat mai i que afrontarà dissabte a les 6 hores del matí.

“Hem esquiat matí i tarda i també hem començat a provar material, pensant en la cursa. L’Irineu es troba bé i espero que duri, no s’ha ficat malalt, que era una mica el perill que hi havia”, explica el seu entrenador, Joan Erola, que afegeix que “ens queden tres dies que dedicarem sobretot a preparar el material”. En aquest sentit, es pot dir que hi ha un bon grapat de feina, perquè l’andor­rà s’ha endut fins a 36 parells d’esquís a Pyeongchang, dels quals 12 són d’estil patinador, 11 de clàssic i 13 per provar productes. La particularitat de la darrera prova per a Esteve és que es podran fer aturades als boxes per canviar els esquís si es creu oportú. “Dona més emoció a la prova i més feina per a nosaltres”, comenta el seu esquíman i fisioterapeuta, Guillem Cairat, que afegeix de cara a la cita del dissabte que “en les primeres curses hem anat bé de material i esperem encertar-la també per als 50 quilòmetres clàssics”. Amb aquesta cursa, la participació andorrana a Corea del Sud es donarà oficialment per acabada.

tracking