olimpisme

Verdú tanca els seus Jocs sortint del traçat

Completa la primera mànega del gegant 33è i a la segona arrisca massa per entrar al Top-30

Verdú tanca els seus Jocs sortint del traçatALEXIS BOICHARD / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú va tancar la matinada de dissabte a diumenge la seva participació als Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang (Corea del Sud) amb el gegant olímpic. Una prova que l’esquiador andorrà no va poder culminar, ja que a la segona mànega va sortir del traçat mentre lluitava per entrar entre els trenta millors participants. Les sensacions de l’inici, però, sí que van ser positives, ja que Verdú va acabar la primera mànega a la 33a posició, registrant un crono d’01’12”06, quedant així a 03”79 del líder d’aleshores, l’austríac Marcel Hirscher. L’evolució de l’esportista del Principat va anar de menys a més, ja que en el primer punt intermedi era 39è, en el segon, 40è, en el tercer va baixar a 36è i finalment va assolir la 33a plaça, que permetia que lluités amb opcions reals, a la següent ronda, per l’objectiu marcat del Top-30.

En aquest tram, els dos primers punts intermedis els va superar sent 32è, malgrat que en el tercer va veure com havia de posar el punt final a una cursa que es va emportar Hirscher (02’18”04), per davant del noruec Henrik Kristoffersen i del gal Alexis Pinturault, respectivament. El protagonista tricolor, fent molt intel·ligentment autocrítica, va declarar que “és una llàstima. És un cop dur perquè volia cloure aquests Jocs de la millor manera possible. En tot cas toca aprendre dels errors i intentar seguir amb força les pròximes curses. Encara queda bastanta temporada”. De la seva banda, el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, va comentar que “a la segona mànega ha sortit a buscar el resultat. No obstant això, quan es posa tanta intensitat el risc d’error augmenta i en un dels viratges s’ha aixafat una mica massa i ja no ha pogut agafar la següent porta”. En qualsevol cas, Joan Verdú ha d’estar satisfet pel 27è lloc a la combinada alpina i el 28è en el supergegant. A més, va fregar el repte del Top-30 finalitzant 37è al descens.

VILA, 19A A LA COPA D'EUROPA JÚNIOR DE ZWIESEL

L’esquiadora de fons andor­rana Carola Vila va aconseguir ahir la 19a posició als 10 quilòmetres mass start de la Copa d’Europa júnior de Zwiesel, a Alemanya. La jove tricolor va quallar una gran actuació amb un crono de 28’14”,9 a 01’00”,2 de la vencedora, que va ser la francesa Laura Chamiot. Amb aquest resultat Vila és 20a de la general amb 110 punts.

tracking