futbol sala

Saviola revoluciona la Lliga i fitxa per l'FC Encamp

El mític ex del Barça o del Madrid despenja les botes per passar-se al futbol sala a les files del Sideco FC Encamp fins a final de curs

Saviola revoluciona la Lliga i fitxa per l'FC EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Pedro Saviola fa un parell d’anys que resideix al Principat i aquesta setmana ha revolucionat la lliga andorrana de futbol sala. El mític exfutbolista de Futbol Club Barcelona, Reial Madrid, Benfica, Olympiacos o River Plate despenja les botes (estava jubilat des de la temporada 2015-2016) al Sideco Futbol Club Encamp, de moment fins a final d’aquesta campanya, tal com va reconfirmar ahir el director esportiu de l’entitat, Òscar Guerrero. La culpa de la reaparició del Conejo, de 36 anys, la té l’exinternacional amb Andorra i jugador de l’FC Encamp Òscar Sonejee. “Fa temps vam quedar els seus amics i els meus per jugar un partidet de futsal, també va venir un dia a veure’ns en un matx i, conseqüentment, li va agafar el mono”, va comentar Sonejee. Mentre que en aquest sentit va explicar que “li vaig proposar que fitxés i de la seva part hi va haver moltíssimes ganes”.

Dimarts passat va realitzar el primer entrenament tenint una primera presa de contacte amb la plantilla i l’entrenador, Lluís Cruz. “La veritat és que únicament puc declarar que estic molt content de comptar amb un perfil de les seves característiques”, va assegurar Cruz, que hi va afegir que aquesta incorporació “dona nom al certamen domèstic per la qualitat i experiència de Saviola, i és un orgull que es parli del club i en definitiva d’Andorra, perquè alhora s’està promocionant el país”. Certament, diversos mitjans de comunicació espanyols, argentins o francesos es van fer ressò de la notícia del retorn de Saviola i no va dubtar a recordar que “el juliol passat només teníem dos homes al conjunt i no sabíem si podríem competir a la UEFA Futsal Cup o a la lliga i quan venen coses així recompensa el patiment viscut”.

La Lliga Futsal Viatges Pantours és totalment amateur amb futbolistes d’edats avançades, encara que el flamant fitxatge “ja està per jugar ara mateix. Sempre ha fet esport, cuida l’alimentació i es nota”, i el canvi de futbol a futbol 5 “no el patirà, ja que parlem de jugadors que dominen amb una porteria i una pilota”, va assenyalar el tècnic. Al tancament d’aquesta edició els encampadans s’estaven veient les cares amb el SAE Sant Julià, un enfrontament corresponent a la tercera jornada del play-off pel títol. De cara a la pròxima cita de dimecres vinent a Ordino (21.15 hores) davant del Construmosa DDS Madriu, l’argentí debutarà i “ens aportarà un contra un, un joc ràpid i, per tant, s’adaptarà ràpidament al sistema”, va sentenciar Lluís Cruz.

En relació amb aquest mediàtic transfer apareix en escena, lògicament, la figura de Guerrero. Un altre dels protagonistes que va detallar que “entre els mesos de setembre, octubre i novembre del 2017 s’anava parlant del tema, però mai es va acabar de tancar” i el 31 de gener del 2018 o el que és el mateix, el darrer dia de mercatto, “de forma sorprenent pels volts de les quatre de la tarda em va trucar l’Òscar [Sonejee] tot comentant-me que si el volíem fitxar, òbviament vam contestar que sí i a corre-cuita i vam posar-nos amb els papers [ja té en ordre el transfer]”. D’aquesta manera, Òscar Sonejee i Javier Saviola uniran més la seva relació professional. Compartiran temps a la banqueta de l’Enfaf dirigint els cadets i sobre la pista de futbol sala mirant d’aixecar el trofeu de campions, i si fos així el Conejo també tindria l’oportunitat de tornar al panorama de les competicions continentals amb la prèvia de la UEFA Futsal Cup.

tracking