Olimpisme

La caiguda d'un rival arrossega Lluís Marín

Adam Lambert va endur-se pel davant el surfista de neu del Principat, que va acabar 34è

La caiguda d'un rival arrossega Lluís MarínALAIN GROSCLAUDE / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre anys d’esforç i preparació d’una cita olímpica poden anar-se’n en orris en només un instant. Això és el que li va passar ahir a Lluís Marín als vuitens de final de l’snowboard cross a Pyeongchang. El surfista de neu va fer el 30è millor temps a les qualificacions, amb una marca final d’1’15”37, a 2”23 del gal Pierre Vaultier, que posteriorment s’acabaria proclamant campió olímpic.

Un cop a la sèrie de vuitens de final, Lluís Marín va sortir amb determinació i va liderar la prova durant els dos primers parcials, fins que en el quart revolt, quan era tercer, l’australià Adam Lambert va caure i es va endur pel davant el del Principat. Marín va poder acabar la cursa però en últim lloc i lluny dels primers, i amb ràbia al cos, tal com van demostrar les imatges televisives, en què es va veure l’andorrà descarregar la seva ira amb un cop de puny a la neu. Després de la prova, l’esportista va declarar: “És una llàstima. Estic una mica frustrat perquè realment avui creia que podia fer un bon resultat.” I hi va afegir que “la temporada no està anant com esperàvem, però avui les sensacions eren molt bones aquí”. Des de la FAE, el director tècnic, Carles Visa, va fer una valoració similar: “El balanç és força frustrant, sobretot perquè està fora als vuitens no per una errada que hagi realitzat ell.” I va remarcar que “pensant en tots els anys que fa que entrenem, amb tot el que hem passat i hem fet per arribar fins aquí de la millor manera possible, i ens quedem sense recompensa no per culpa nostra”.

SENSE SORT TAMPOC AL DESCENS

Els representants d’esquí alpí masculí van disputar ahir la seva segona prova a Pyeongchang amb una actuació més discreta que a la combinada alpina. Joan Verdú va ser el 37è al descens, mentre que Marc Oliveras va sortir del traçat i no va poder acabar la competició. Verdú va marcar un cronòmetre d’1’44’’65, a més de quatre segons del noruec Axel Lund Svindal, que va penjar-se la medalla d’or. Després de la cursa, l’esquiador va assegurar: “He intentat anar al màxim i no he fet cap errada, a diferència del descens de la combinada. He fet una baixada correcta, però no ha estat suficient per entrar entre els 30 millors.”

De la seva banda, Marc Oliveras no va finalitzar el descens en saltar-se una porta al tercer parcial de la cursa. L’esquiador va valorar la seva actuació i va afirmar: “He començat bé, però he tingut una errada, no he pogut controlar la reacció de l’esquí i m’ha enviat a fora.” Oliveras va afirmar que va ser “una llàstima, la veritat, perquè després del descens de la combinada tenia força confiança”.

tracking