Olimpisme

Primer objectiu complert

Joan Verdú i Marc Oliveras acaben entre els 30 millors la prova de la combinada alpina de la cita olímpica

Primer objectiu complertALAIN GROSCLAUDE / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estrena dels representants andorrans en esquí alpí als Jocs Olímpics de Pyeongchang s’ha fet esperar per les condicions meteorològiques, però els esquiadors del país van debutar amb bones sensacions, aconseguint finalitzar entre els 30 primers classificats –objectiu marcat abans de marxar del Principat– a la prova de combinada alpina. Joan Verdú va ser el 27è classificat amb una marca de 2’12”54, a 6”02 del campió olímpic, l’austríac Marcel Hirscher, mentre que Marc Oliveras va aconseguir el 29è temps global (2’14”64), a 8”12 del competidor d’Àustria, el millor dels 37 participants que van completar la prova.

La 27a plaça de Verdú és el segon millor resultat de l’esquí alpí del país en una cita olímpica, una marca només superada pel 25è lloc de Roger Vidosa a Vancouver 2010, també a la combinada alpina. Un resultat que Verdú hauria pogut superar de no ser per les errades comeses a la mànega de descens, que el van condemnar a la 50a posició després de la primera baixada. “He pres riscos i això m’ha fet cometre una errada i he perdut velocitat, i en aquesta pista el mínim error es paga car”, admetia l’esquiador, que després va refer-se amb una meritòria baixada a l’eslàlom, on va aconseguir el 21è temps parcial. Sobre la segona mànega, Verdú va declarar que “era una pista difícil, i tenint en compte que no he pogut entrenar tant eslàlom com hauria volgut, he fet una mànega correcta, remuntant de la 50a a la 27a posició global”.

De la seva banda, Marc Oliveras també va aconseguir entrar entre els 30 millors. Va ser 29è, superant així el 31è lloc que va aconseguir a la combinada alpina de Sotxi 2014. A la primera de les baixades, la de descens, va aconseguir el 31è lloc, i va declarar: “He fet una mànega bona, més intel·ligent que als entrenaments a nivell d’algunes línies i això m’ha ajudat a mantenir la velocitat.” I va afegir que “per poc no acabo entre els 30 millors, ha estat correcte i estic força satisfet”. A l’eslàlom, Oliveras va ser 30è i va assegurar que “era complicat, la pista era dura i gelada”, i va agregar que “sortia amb la mà una mica inflada i em feia mal, però m’he defensat i estic satisfet pel Top-30 aconseguit”.

Des de la FAE, el director tècnic, Carles Visa, va valorar la jornada com a “positiva, perquè hem aconseguit el Top-30 que ens havíem marcat”, però també va deixar espai per l’autocrítica: “Ens hem quedat amb regust agredolç perquè crec que hauríem pogut aconseguir un resultat millor. En Joan no es troba còmode al descens i en Marc no és capaç de fer el seu millor esquí a l’eslàlom.” Per cloure, Visa va afirmar que està “satisfets perquè complim els objectius sense haver donat el millor de nosaltres”.

ESTRENA DE LLUÍS MARÍN

La propera matinada serà moguda pel que fa a la participació andorrana, amb l’estrena de Lluís Marín i la segona prova per a l’equip masculí d’esquí alpí.

El surfista de neu disputarà les qualificatòries a partir de les 3.00 hores i en cas de classificar-se per a les finals, arrencaran a les 5.30 hores. De la seva banda, Joan Verdú i Marc Oliveras disputaran la cursa de descens a partir de les 3.30 hores al Jeongseon Alpine Centre.

ALBERT PÉREZ, 23è AL GEGANT DEL NACIONAL JÚNIOR DE FRANÇA

Albert Pérez va ser el millor representant d’Andorra amb una 23a posició al gegant del Nacional júnior de França, que s’està disputant a l’estació de Font Romeu. L’esquiador de la FAE va fer un temps d’1’45”78, a 3”17 del gal Paco Rassat, que va endur-se el títol. Entre la resta d’andorrans, Quim Rodríguez va finalitzar en el 26è lloc, Pol Suárez va ser 32è, Albert Torres, 42è, Xavi Cornella, 44è, i Nico Castro, 61è.

tracking