Esqui de fons

Naturlandia es prepara per a la primera Festa del nòrdic

Naturlandia es prepara per a la primera Festa del nòrdic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va presentar ahir la primera edició de la Festa del nòrdic, una nova cita que agruparà les diferents proves nòrdiques de la parròquia en un sol cap de setmana. Així, competicions com l’skicross i la Marxa Andorra Fons tindran lloc dissabte i diumenge vinents en el marc d’un esdeveniment que, amb la voluntat de potenciar-lo de cara a properes edicions, comptarà amb dues proves més de nova creació: una biatló i una raquetada popular.

Les dues jornades es clouran al centre de la parròquia amb l’entrega de premis i altres actes, amb l’objectiu d’apropar la cota 2.000 de Naturlandia, lloc que acollirà totes les competicions, al poble. “Volem tenir l’ambient de neu a la cota 900”, va assegurar el conseller d’Esports de Sant Julià, Pere Pràxedes.

L’activitat de les dues jornades, però, començarà a Naturlandia. Dissabte es disputarà a partir de les 9.30 hores la tercera edició de l’skicross i a les 13 hores arrencarà la nova biatló, que anirà acompanyada d’una part formativa, ja que en ser un esport no gaire conegut hi haurà un parell d’hores per fer proves de tir en grups de 8 persones. Pel que fa al diumenge, a les 10 hores es realitzarà la 28a edició de la Marxa Andorra Fons, que comptarà amb els recorreguts de 20 i 10 quilòmetres per a homes i dones i un altre de 5. “Hem reduït les distàncies perquè hem volgut potenciar el vessant més popular i que sigui també un cap de setmana de caire familiar”, va explicar el membre del Nòrdic Esquí Club Naturlandia (NEC) Gaspar Pellicer. Fins i tot hi haurà una classificació de família i també una per a aquells que es vulguin apuntar a les tres proves puntuables.

Finalment, diumenge, a una hora similar a la cursa de fons, es farà una raquetada popular ja que d’aquesta manera també els acompanyants podran animar els participants de la Marxa en diferents punts del recorregut. Pellicer va explicar que s’esperen uns 400 inscrits entre les quatre cites diferents, uns 100 per a l’skicross, 100 per a la biatló, 150 per a la Marxa Andorra Fons i 50 per a la raquetada. Les inscripcions, que es fan a través de la web del NEC, estan obertes fins divendres i el mateix dia de la cursa no es podran realitzar.

Una de les principals baixes per a la cita serà Irineu Esteve, que és a Pyeongchang concentrat pels Jocs Olímpics d’hivern.

tracking