Bàsquet

L'ACB i el sindicat de jugadors acorden desconvocar la vaga

La Copa del Rei es farà amb normalitat després que les dues parts, amb el Consell Superior d’Esports com a moderador, resolguin les diferències sobre el fons social

L'ACB i el sindicat de jugadors acorden desconvocar la vagaACB MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Rei de Gran Canària es disputarà tal com estava previst. El sindicat de jugadors de l’ACB (ABP) va desconvocar la vaga ahir després de mantenir una reunió que va durar prop de tres hores amb representants de la lliga a la seu del Consell Superior d’Esports espanyol (CSD), on també hi era el secretari d’Estat, José Ramón Lete. Finalment, les dues parts van arribar a un acord en l’apartat del fons social, l’aportació econòmica que els clubs de l’ACB realitzen a l’ABP i que va ser la clau del conflicte que va portar a convocar la vaga la setmana passada, la qual els jugadors del MoraBanc van decidir no secundar.

L’acord al qual es va arribar és que el fons es mantindrà tal com està durant els dos propers anys i l’ACB hi seguirà aportant els 315.000 euros actuals. El segon any, el sindicat implementarà un sistema de quotes als socis i la lliga anirà reduint les aportacions a partir del tercer any, en què pagarà 280.000 euros, mentre que el quart l’aportació serà de 270.000. Entre els aspectes en què sí que es va fixar un acord des d’un inici hi ha l’increment de l’oferta qualificada mínima per accedir al tempteig d’un jugador i la necessitat que el club no tingui deutes per inscriure un jugador en el tempteig i l’increment del 10% en el salari mínim dels jugadors.

En sortir de la reunió, les dues parts implicades directament van destacar el paper de Lete i el CSD, sense el qual “no s’hauria pogut arribar a un acord”.

La Penya, penjant d’un fil

Per la seva banda, el consell d’administració del Divina Seguros Joventut es reunirà demà per prendre “les mesures corresponents” atesa la delicada situació financera en què es troba el club, que fa que l’amenaça de la desaparició estigui molt present.

tracking