Olimpisme

Esteve s'estrena en uns Jocs i queda 46è

El fondista de 21 anys no acaba satisfet l’esquiatló per culpa d’una caiguda i un pal trencat

Esteve s'estrena en uns Jocs i queda 46èXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va debutar ahir al matí en uns Jocs Olímpics d’hivern i va registrar una 46a posició a l’esquiatló de 15 quilòmetres d’estil clàssic i 15 de lliure. Va ser el primer de la delegació andorrana a prendre part a la cita de Pyeongchang per l’ajornament a dijous del descens de Joan Verdú i Marc Oliveras, mentre el supergegant passa a divendres. Esteve, de 21 anys, no va poder assolir un millor resultat degut a una sèrie de problemes i el temps que va marcar va esdevenir d’01 h 21’47”, quedant-se així a 05’27” de la medalla d’or olímpica que es va penjar el noruec Simen Hegstad Krueger. El país nòrdic va monopolitzar el podi, i a la segona i tercera plaça també hi van pujar esportistes de Noruega.

Els entrebancs que va patir l’esquiador de fons van començar a la primera volta quan va anar per terra per culpa d’un esportista que el va fer caure. En aquest tram es trobava entre els trenta primers i va perdre unes vint posicions. Ara bé, el malastruc no va acabar aquí, perquè més tard se li va trencar un pal i va haver de canviar-lo i conseqüentment perdre més temps. “S’han acumulat una sèrie de circumstàncies i no ha sortit una bona cursa”, va assenyalar el protagonista, que molt intel·ligentment, tenint en compte la seva joventut, va mostrar-se crític i va afegir que “tampoc he estat del tot fi. He passat bastant fred i no he rendit com esperava. Crec que en els 15 quilòmetres estil patinador podré estar més endavant, o això és el que intentaré”.

El director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, va declarar que “acabem lluny de les nostres referències com ara el francès Jules Lapierre [15è] i només la mala sort, que en altres carreres no hem tingut, ens ha allunyat d’un lloc més favorable a la taula”. Aquesta propera matinada Verdú i Oliveras s’estrenaran amb la combinada alpina.

tracking