ACB Lliga Endesa

Posar la cirereta post-'tourmalet'

El MoraBanc vol fer avui història sumant contra el Joventut la quarta victòria seguida del curs

Posar la cirereta post-'tourmalet'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina és la millor manera de posar la cirereta després d’haver assolit tres victòries consecutives davant conjunts poderosos de la Lliga Endesa? Aconseguir avui a casa (21.00 hores) la quarta contra el Divina Seguros Joventut de Badalona, i de retruc els jugadors tricolors entrarien a la història del Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra. Des del retorn de l’entitat a l’ACB mai s’ha obtingut aquest rècord, sobretot perquè els andor­rans s’han caracteritzat per cedir a fora i fer del Poliesportiu un fortí. En cas de vèncer, els homes que dirigeix Joan Peñarroya omplirien totalment de sentit el rodó tourmalet (Barça Lassa, Montakit Fuenla i Reial Madrid) que van quallar des del 21 de gener fins al 4 de febrer passat.

I amb la sensació –més que mai– de la feina ben feta, mentre que alhora la regularitat ja quasi estaria dins del símbol d’identitat del MoraBanc Andorra 2017-2018, que es va començar a crear l’estiu anterior i no ha parat de reinventar-se per les lesions i els nouvinguts. Ser regular: quelcom tan complicat de tenir en una competició que des de fa força temps queda demostrat que qualsevol pot passar per damunt de qualsevol. El present curs han comès errors grossos i recordar-los està servint de moltíssim per créixer com a plantilla.

Segurament, de no haver fet setmana rere setmana una espècie de teràpia esportiva, actualment la situació seria diferent. Per aquest motiu, els del Principat tenen en ment la “derrota espectacular”, tal com va etiquetar ahir el tècnic Peñarroya, de la primera volta enfront el quadre verd-i-negre, el qual estrenarà nou entrenador al país: Carles Duran. “Si guanyem no estarem tres setmanes pensant que no vam endur-nos l’últim partit de lliga [abans de l’aturada per la Copa del Rei i la segona finestra FIBA]”, va indicar l’egarenc fent referència a la importància del matx quant a la psicologia dels esportistes. Ara bé, ningú es refia de la Penya i “serà difícil afrontar el xoc, ja que tothom pensa que pel que venim de fer hem de guanyar sí o sí, i és evident que tenim ganes, però si vam adquirir la capacitat de tombar el Fuenlabrada o el Madrid va ser gràcies a saber patir i superar els mals moments i demà [avui] ens pot succeir”. Malgrat la negativa ratxa del Joventut (penúltim classificat a la taula, amb només quatre triomfs) amb set derrotes seguides “si anem amb la idea que som súper súper superiors doncs patirem”. En la mateixa línia es va pronunciar un dels capitans, Oliver Stevic, dient que “no oblidem la mala experiència davant el San Pablo Burgos i estem preparats per respondre”.

Finalment, Joan Peñarroya també va comentar que durant la setmana Przemek Karnowski ha anat entrant en dinàmica d’equip deixant enrere la lesió de turmell i per tant “hi ha més competitivitat i això és bo, perquè tots volen sumar”. El retorn del gegant polonès està més a prop i pròximament podrien aparèixer en escena les convocatòries.

LA VAGA DE L'ABP

L’ACB afirma en un comunicat que “la copa del rei sí que es jugarà”

BARCELONA-ANDORRA LA VELLA. L’ABP (sindicat dels jugadors) va convocar dijous vaga indefinida a partir del 14 de febrer en no estar d’acord amb les noves propostes econòmiques del fons social que els va passar l’ACB. D’aquesta forma el torneig del KO perillava, però “la Copa del Rei sí que es jugarà”, va anunciar ahir l’ACB, després d’haver parlat amb tots els clubs implicats. De la seva part, Oliver Stevic va declarar al respecte que “és un moment difícil, tindrem una posició oficial, però ara estem centrats en el Joventut”.

tracking