olimpisme

Lluny del Top-30 als primers entrenaments oficials

Els andorrans Marc Oliveras i Joan Verdú ocupen la 48a i 55a posició en la primera prova de descens cronometrada

Lluny del Top-30 als primers entrenaments oficials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics de Pyeongchang ja estan en marxa. Malgrat que la inauguració oficial es durà a terme avui (12 h, hora andorrana) ahir ja es van dur a terme algunes competicions. Cap d’elles va implicar andorrans, tot i que Marc Oliveras i Joan Verdú ja van disputar els primers entrenaments de descens oficials. Les sensacions, però, no van ser bones. Ambdós van quedar lluny de l’ambiciós objectiu del Top 30. Oliveras va ser 48è, a 4’’11 del primer, el canadenc Manuel Osborne-Paradis (1’40’’45), i a gairebé dos segons del 30è, mentre que Verdú va ocupar la 55a posició, quedant-se també a una distància similar dels llocs de referència.

La part bona, però, era que tan sols eren les primeres proves i no comptaven per al resultat final. “L’entrenament no ha estat molt bo, però és una pista en què no han competit abans i és de les que costa agafar bones referències i situar-se bé. Amb un bon treball segur que anirà millor”, comentava el tècnic, Max Tissot.

Qui sí que va tenir millors sensacions en l’entrenament, no cronometrat, va ser Irineu Esteve. “Hem pogut fer els treballs d’intensitat programats i s’ha trobat molt bé”, valorava l’entrenador, Joan Erola. El fondista encapçalarà avui la delegació andorrana en la inauguració i ahir recalcava la il·lusió de poder dur la bandera del país en l’acte. “Tot està a punt per a la cerimònia i com ja vaig dir, estic molt content de ser el banderer”, indicava. El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, també serà en la inauguració i ahir parlava de bones sensacions de cara a la competició. “Tots estan molt animats i amb moltes ganes”, comentava.

tracking