ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc venç el líder de la lliga ACB (89-87)

El MoraBanc Andorra suma el tercer triomf consecutiu en superar el Reial Madrid en un duel treballat pels de Joan Peñarroya

El MoraBanc venç el líder de la lliga ACB (89-87)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha moments, jornades o partits, que queden a la memòria de la gent, i de ben segur que els aficionats del MoraBanc Andorra recordaran durant molt de temps l’exhibició que va fer ahir per imposar-se al millor equip de la competició i un dels capdavanters de tot el continent europeu. Tot un Reial Madrid que es va veure superat per l’efecte d’un Poliesportiu ple fins a la bandera i que va gaudir com mai amb el seu equip. Els tricolors van fer el que semblava impossible, superar el Madrid jugant a casa, ja que fins ahir, els blancs havien gua­-nyat els nou desplaçaments lluny del Wizink Center.

El nom propi del partit va ser el de Landing Sanè, que va acabar amb 24 punts (amb sis triples), sis rebots i 30 de valoració. Igual que fa dues setmanes contra el Barça, va començar endollat amb vuit punts consecutius per posar els de Peñarroya amb set punts de marge (13-6). A partir d’aquí, sotrac i el Reial Madrid va clavar un parcial de 0 a 13 als tricolors, i guiat pel seu poderós joc interior va seguir fent més gran la ferida fins arribar a una diferència màxima d’onze punts (26-37).

Ho comentava Joan Peñarroya a la prèvia, “excepte el partit a Saragossa, a tota la resta hem competit i hem arribat amb opcions als instants finals”, i ahir no va ser una excepció. Jaime Fernández va posar-se l’equip a l’esquena amb 11 punts en un segon parcial en què els tricolors es mantenien vius des de la línia de tres punts, mentre que els blancs dominaven el joc interior. El MoraBanc anava fent la goma i tan aviat era capaç de remuntar 11 punts i empatar el matx, com en un tres i no res veure com els blancs tornaven a distanciar-se vuit punts per sobre. Els del Principat, però, no s’acabaven de desenganxar i van arribar al vestidor 51 a 55.

El partit era una muntanya russa i a la represa el MoraBanc tornava a posar-se per davant gràcies a un parcial de 12 a 2, però si el Reial Madrid és un gran equip és, entre d’altres coses, per les grans individualitats. Quan no és Doncic és Campazzo, o si no qualsevol altre, com ahir Rudy Fernández, que havia estat inèdit i que amb tres jugades seguides tornava a donar una mica d’aire als de Laso al tercer quart (67-72).

I al final, al contrari del que havia passat més d’un cop contra els blancs quan tocava remar molt per acabar morint a la riba, ahir va ser una jornada per gaudir. Diagné amb cinc punts consecutius va situar el MoraBanc un altre cop per davant, i aquesta va ser la definitiva, tot i els intents des del triple de Rudy Fernández. Jelinek amb dos tirs lliures va sentenciar el partit just abans que Maciulis fes el 89 a 87 final amb un triple sobre la botzina des de quasi el mig del camp.

Mai havia importat tan poc rebre una cistella així a l’últim segon perquè la gent gaudia, celebrava i fins i tot tenia temps de cantar el famós “era campo atrás”. El Tourmalet de Barça, Fuenlabrada i Madrid s’ha passat amb excel·lent i ara toca pensar en la Penya just abans de l’aturada.

LES CLAUS

Els triples

Fins a 14 triples va anotar ahir el MoraBanc Andor­ra, amb un percentatge d’encert del 47%, quan la mitjana de la temporada fins ahir estava per sota del 33%.

Sanè

El francès està en un moment dolç, com va demostrar contra el Barça i va seguir ensenyant ahir, i quan algú està endollat s’ha d’aprofitar. Ahir, 24 punts, 6 rebots i 30 de valoració.

La mentalitat

El més normal quan et veus 11 punt per sota del Madrid és que el partit es faci costa amunt. Els tricolors, en canvi, no es van deixar anar en cap moment i van lluitar fins al final.

EL VESTIDOR

“És una victòria d’equip”

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

Guanyar el Reial Madrid és sempre motiu de felicitat i Joan Peñar­roya la va expressar durant la roda de premsa posterior al duel. El tècnic del MoraBanc va voler donar èmfasi al valor que tenia aquest triomf, així com els dos anteriors, i va destacar el paper de l’afició. “Evidentment, estem contents per moltes coses. La més important perquè la nostra gent s’ho ha passat molt bé i ha gaudit d’una victòria contra el Madrid i a aquestes coses, en un lloc com és Andorra i en aquest club, està bé que els donem la importància que tenen”, assenyalava l’egarenc, que afegia que “trèiem un partit al final d’aquells que recordarem durant temps. Cada victòria suma el mateix en aquesta competició però la d’avui i les dues anteriors tenen molt valor perquè semblava que havíem entrat en un moment de dubtes i l’equip li ha donat la volta”.

Peñarroya va parlar de la gran actuació de Landing Sanè, tot i que va donar el mèrit a tot el conjunt. “Sanè ha estat molt bé, però un partit com el d’avui no el guanya un jugador ni dos, sinó un equip. És una victòria d’equip. Nosaltres funcionem com a col·lectiu. Si estem junts i juguem amb aquesta energia i fe, i si tenim salut, l’equip anirà bé.”

EL RIVAL

“L’Andorra té bon equip, sabíem que seria difícil”

Pablo Laso.

El tècnic del Reial Madrid va lloar la feina que havia fet el MoraBanc durant tot el partit. “Vull felicitar l’Andorra per la victòria. Ha estat un duel molt competit en què el seu encert de tres punts ha estat el que el mantenia en el marcador”, comentava Laso, que afegia que “sobretot vull valorar que l’Andorra té un molt bon equip i sabíem que seria difícil guanyar aquí”. Sobre el seu equip, l’entrenador blanc va assenyalar que “com tot, hi ha aspectes negatius que hem de millorar, però també n’hi ha d’altres que hem fet bé”.

EL JUGADOR

“He tingut confiança”

Landing Sanè, Jugador del MoraBanc

“És cert que he tornat a fer un gran partit, però no només he estat jo, sinó que també els meus companys. He tingut confiança. No tan sols ha estat l’atac, sinó que en defensa hem fet una gran feina”, valorava l’MVP del matx.

“Ha estat una gran victòria”

Oliver Stevic, Jugador del MoraBanc

“Ha estat una gran, gran victòria. La primera part no hem jugat com volíem i al descans hem canviat la mentalitat”, exposava el capità del MoraBanc, que afegia que al final “hem tingut confiança a partir d’una bona defensa”.

El MoraBanc venç el líder de la lliga ACB

tracking