Bàsquet

No és club de 14 jugadors

El MoraBanc té clar que hi haurà algunes sortides més a la plantilla una vegada tothom estigui recuperat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra es troba actualment en una situació poc habitual. Després d’una sèrie de lesions importants i focalitzades en les posicions interiors, s’ha hagut de reforçar més del compte i té una plantilla llarga. Després de la recuperació de Moussa Diagné i les arribades de Landing Sanè i Colton Iverson, a més de la sortida de Chris Copeland, el club compta amb 14 jugadors en total. Tot i això, Beqa Burjanadze i Przemek Karnowski estan a punt de tornar de la infermeria i a ambdós se’ls espera a final de febrer, per la qual cosa Joan Peñar­roya té 12 jugadors a la seva disposició actualment.

No obstant això, una vegada s’arribi al punt que s’hagi recuperat tothom i en cas que no es lesioni ningú més, l’entitat tricolor haurà de prendre decisions. Així ho va assegurar ahir Francesc Solana durant la presentació d’Iverson. “Arribat el moment, si estan tots bé evidentment haurem de fer canvis. No som un club per tenir 14 jugadors ni juguem dues competicions”, va dir el director general del MoraBanc. Solana va voler ser prudent i va afegir que “primer hem d’intentar que es recuperin. És important sabent la complexitat de les lesions i com estem anant aquesta temporada amb el joc interior. Hem d’intentar tenir quatre o cinc jugadors de pintura cada partit”.

En aquest sentit, Sanè és qui tindria més números per sortir ja que el seu contracte expira el 4 de març, però el rendiment del francès en els dos últims duels ha estat molt bo i de seguir així tindria opcions d’activar la clàusula del contracte que permetria que es quedés al Principat fins a final de temporada, tal com desitja. “És clar que ens ha ajudat. Igual que en el seu moment va arribar el Chris i li va costar adaptar-se, a ell també li ha passat i crec que ara està demostrant el talent que té i que ens pot ajudar”, va indicar Solana. Per tant, no es pot descartar que alguns dels jugadors que van encetar la temporada marxin abans que acabi, malgrat que aquest moviment seria més complex ja que implicaria arribar a un acord per a la rescissió de contracte amb algú.

Objectiu: play-off

Aquests canvis a la plantilla estan pensats amb una intenció clara: ser entre els vuit primers classificats a final de temporada. L’arribada d’Iverson és un dels punts claus en aquest sentit i així ho va destacar ahir Solana. “Des del club enviem un missatge clar amb el fitxatge de Colton que volem ser competitius, fer-ho millor que aquesta primera volta i intentar aspirar a estar almenys entre els 10 primers. Potser tenim mala sort i quedem novens o desens, però volem estar allà al final i jugar els play-off”, va exposar. També el mateix pivot va expressar que “no hauria vingut aquí si no tingués confiança en aquest equip [per anar als play-off]. Vaig veure la plantilla i el que ha fet a l’ACB abans, i ha tingut un parell de derrotes dures aquest any, però si hagués guanyat aquells duels estaria millor i jugant la Copa del Rei”.

El pivot no ha disputat cap matx des que va acabar el curs passat amb el Maccabi de Tel-Aviv, però no es va mostrar gens preocupat quant al seu estat físic, més aviat al contrari. “He estat treballant molt dur durant tota la temporada tot i no jugar enlloc. Evidentment disputar partits és diferent que només entrenar però crec que necessitaré menys d’una setmana per estar a to per al partit”, va dir.

Iverson també va explicar en la presentació el record que tenia d’Andorra, quan va venir ara fa quatre anys amb el Baskonia en la que va ser la primera victòria del MoraBanc en el retorn a l’ACB. “Recordo entrar al país i pensar que era un lloc genial, així que tenia ganes de tornar. La meva primera impressió va ser que tenia grans aficionats i que era difícil jugar aquí com a visitant”, va exposar.

Iverson podrà debutar demà mateix davant el Reial Madrid, un equip que coneix de sobres de l’any passat a l’Eurolliga i de quan estava jugant la Lliga Endesa. “Amb la ratxa que té el nostre equip els dos últims partits, amb dues victòries importants, la plantilla té molta química ara mateix i estic encantat d’afegir-m’hi i intentar ajudar a guanyar el Madrid aquest cap de setmana”, va concloure.

No és club de 14 jugadors

tracking