esquí de fons

Irineu Esteve obté un quart lloc al mundial sub-23

Irineu Esteve torna a assolir un altre resultat destacat amb un quart lloc al Mundial sub-23 i demostra de nou el seu potencial

Irineu Esteve obté un quart lloc al mundial sub-23FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve ja fa uns anys que està destacant amb resultats prometedors per a l’esport andorrà. De fet, ha estat l’esportista que més alegries individuals ha donat en l’últim any i així se li va reconèixer durant la Nit de l’esport el desembre passat. És actualment la màxima promesa de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), però en aquest temps s’ha convertit en molt més que això. Ahir un nou gran resultat va portar l’andorrà a brillar entre l’elit mundial de la disciplina, en aquest cas amb un quart lloc al Campionat del Món sub-23 a la cursa dels 15 quilòmetres clàssics.

Esteve ja va assolir una quarta posició l’any passat al Mundial sub-23, en els 15 quilòmetres estil lliure, per la qual cosa ja sap què és assaborir l’èxit en aquesta cita, que enguany es disputa a la localitat suïssa de Goms. A més, l’esquiador de fons es va quedar a només 17 segons del podi, mentre que el primer lloc, ocupat pel noruec Mattis Stenshagen, el va tenir a 52,4 segons. “Crec que ha estat la millor cursa de l’any de l’Irineu. Les prestacions han estat molt bones. Penso que està novament en un bon moment de forma, com l’any passat al Mundial”, va valorar el tècnic, Joan Erola, després d’un resultat que qualifica de “molt bèstia”. A més, li va donar més valor pel fet d’haver estat el primer centreeuropeu classificat, ja que tenia tres corredors per davant provinents de dues superpotències en aquest esport, Noruega i Rússia.

Aquest resultat permetrà a Esteve arribar a la cita més important de la temporada, els Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang (el Mundial sub-23 és la segona), amb la màxima confiança i en un bon moment de forma, cosa que es va plantejar a principi de temporada. No obstant això, des de la FAE no es volien augmentar més del compte les expectatives, tal com es va assegurar en la recepció per part del Govern de l’equip andorrà dels Jocs d’hivern, en la qual Esteve va ser un dels grans protagonistes sense ser-hi. “A poc a poc. Aquest resultat li donarà confiança, però això no té res a veure [per a les expectatives dels Jocs]. Sabem que els deures en un futur els tenim en aquest Top-30 a la Copa del Món i estem treballant en això”, va comentar el director tècnic de la federació Carles Visa.

També el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, va destacar que “és probablement un dels millors resultats que hem fet mai, a partir d’aquí el futur ens dirà on anirem a parar però crec que anem ben encarats”, mentre que la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va donar importància al fet que “és un noi de 21 anys i té marge en aquesta categoria, és una esperança per al futur del nostre esport”.

Avui seguirà havent representació andorrana al Mundial sub-23, en aquest cas en la cursa dels 5+5 quilòmetres perseguidors, amb Carola Vila.

Per altra banda, ahir també es va disputar un eslàlom FIS a Les Gets-Morzine, a França, amb esquiadors del Principat. Xavi Salvadores va assolir el millor resultat amb la 15a posició, a 4’’01 del més ràpid, el francès Alexandre Coltier, mentre que Matías Vargas va obtenir el 21è lloc i Pol Suárez, el 48è. Lucas López i Àlex Rius no van poder finalitzar la segona mànega i Axel Esteve es va quedar fora a la primera.

Per la seva part, en surf de neu, avui Lluís Marín encetarà l’última cita abans dels Jocs Olímpics, amb els entrenaments de la Copa del Món de Feldberg (Alemanya).

MARTÍ I GELABERT REBEN L'EQUIP PER ALS JOCS OLÍMPICS

El cap de Govern, Toni Martí, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, van rebre ahir a Govern l’equip andorrà dels Jocs Olímpics de Pyeongchang per donar-li ànims en una edició ambiciosa.

Irineu Esteve obté un quart lloc al mundial sub-23

Irineu Esteve obté un quart lloc al mundial sub-23

tracking