esquí

Roger Bartumeu es penja un or i ja van cinc medalles al Borrufa

Roger Bartumeu es penja un or i ja van cinc medalles al BorrufaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació andorrana està demostrant en aquesta 26a edició del Trofeu Borrufa que els esquiadors de la base venen amb més ganes que mai de triomfar en el futur a les competicions d’alt nivell. Sense anar més lluny, ahir, la segona jornada d’una competició d’esquí alpí reconeguda arreu del món, va reportar tres medalles tricolors més. Entre aquestes el segon or, gràcies a Roger Bartumeu, que va pujar al més alt del podi del gegant masculí sub-16 amb un excel·lent crono d1’44”14. Bartumeu va deixar el segon classificat, Tiziano Gravier, a 1”08, mentre que el va tancar un altre andorrà, Ty Acosta, que es va quedar a 1”73 del gua-nyador. Aquest, però, va registrar el mateix temps que l’holandès Ties de Jonge. En la pròpia disciplina Robert Ferrari, Marc Pujol i Iu Escabrós van acabar, desè, catorzè i vintè, respectivament. I malauradament, Albert Cinca, que va aconseguir la cinquena plaça en eslàlom el primer dia, no va poder completar la primera mànega; i Albert Calvo, fora a la segona. El gegant femení sub-16 se’l va adjudicar l’hongaresa Zita Tóth (01’42”91) i a la novena posició va aparèixer Carla Mijares, a quatre segons de la campiona; i posteriorment van finalitzar Jessica Núñez, onzena; Júlia Bellsolà, quinzena; Daniela Chato, trentena; i Iria Medina, que no va acabar. Quant a l’eslàlom masculí sub-14, va reportar bones notícies per als interessos del Principat, ja que Marc Fernández es va embutxacar un valuós bronze (a 02”69 de l’or). Al gegant del dia anterior es va quedar amb la mel als llavis, perquè va quedar quart, tot i que va guanyar la batalla per assolir un metall.

El corredor francès, Norick Polchi, va vèncer amb un registre d’1’14”47, i el britànic Jack Upton es va tenyir de plata. Els esportistes del país, Pere Cornella, Àlvar Calvo i Arnau Areny també hi van prendre part. Finalment, a la categoria femenina el premi va ser per a la belga Nore Kerkhnofs amb 1’29”34, per davant d’Isla Wars i Emilia Ackerley. La millor andorrana: Clàudia Garcia, en sisè lloc; seguida de Nàdia Bernat (el primer or tricolor d’aquest Bor­rufa), setena; Aina Martí, novena; i Francesca Raffaeli no va acabar la segona mànega. De cara a la tercera jornada, avui se celebra la combinada alpina sub-14 i sub-16, en què miraran d’engrandir el caseller, de moment, amb cinc metalls.

Carola Vila es va estrenar ahir al Campionat del Món júnior a Goms (Suïssa) amb una 37a plaça als cinc quilòmetres clàssics.

Roger Bartumeu es penja un or i ja van cinc medalles al Borrufa

tracking