Esports de neu

L'equip andorrà per als Jocs Olímpics es marca ser al Top-30

Fins a nou proves tindran la presència d’algun dels cinc representants del país a la cita més important del curs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja va quedant menys per a la gran cita de la temporada, els Jocs Olímpics d’Hivern que es disputen entre el 9 i el 25 de febrer a la localitat sud-coreana de PyeongChang, i el Comitè Olímpic Andorrà (COA) i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) van ultimant els detalls per fer el millor resultat possible. Ahir es van presentar les equipacions que lluiran els dies que siguin allà, amb la presència de tres dels cinc representants: Mireia Gutiér­rez, Joan Verdú i Marc Oliveras. Lluís Marín i Irineu Esteve estan preparant fora del Principat altres competicions abans dels Jocs i per aquest motiu no van assistir a la presentació, mentre que els esquiadors d’alpí només tenen a l’horitzó la cita olímpica i es preparen aquests dies a Grandvalira.

El punt principal de la roda de premsa, però, va ser el plantejament d’objectius. Tots els representants volen aspirar al Top-30 en les seves respectives proves. “Hi haurà una competència bestial i la dificultat serà molt gran”, acceptava el director tècnic de la FAE, Carles Visa. No obstant això, els corredors estan convençuts de les seves possibilitats. “Penso que és un objectiu ambiciós, però estic fent bons resultats i crec que tinc el potencial per fer-ho”, comentava Verdú. Per la seva part, Gutiérrez indicava que “són els Jocs en què arribo més en forma. Aquests últims quatre anys he anat entrant entre les 30 en Copa del Món i podis en Copa d’Europa, una cosa que no havia fet en els altres Jocs”. Oliveras, en canvi, destacava que “són els meus segons Jocs i als primers vaig agafar experiència. No arribo a un moment de forma que estigui content però una vegada a allà tot el de principis de temporada se’n va i no es pensa”.

La presentació també va servir per desvelar el calendari de proves que disputarà cadascú. Diumenge 11 de febrer arrencarà la participació andorrana amb un descens masculí en què hi seran Oliveras i Verdú, i Irineu Esteve farà els 15 +15 quilòmetres esquiatló. Els dos primers també faran la combinada alpina el dimarts 13, el supergegant el 15, i Verdú el gegant el dia 18, mentre que l’esquiador de fons disputarà el 16 els 15 km estil lliure i el 24 els 50 km clàssic. Gutiérrez competirà en l’eslàlom el 14 i Marín ho farà el 15. En total sumen nou proves amb representació andor­rana. Per altra banda, el COA encara no ha decidit qui serà el banderer per a la inauguració del divendres 9, una decisió que podria arribar demà mateix.

L'equip andorrà per als Jocs Olímpics es marca ser al Top-30

tracking