Bàsquet

Peñarroya apel·la a la tranquil·litat abans de rebre el Reial Madrid

El tècnic no vol llençar les campanes al vol tot i el bon moment de l’equip

Peñarroya apel·la a la tranquil·litat abans de rebre el Reial MadridACB PHOTO / E. COBOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El valuós i treballat triomf del MoraBanc Andorra dissabte a Fuenlabrada va suposar que per primer cop en el que portem de curs, els tricolors sumin dues victòries consecutives en Lliga Endesa (ja s’havia aconseguit ratxes de dos o tres aquesta temporada, però amb competició europea de per mig), i certifica que els homes de Peñarroya es troben en un bon moment després d’un inici de campanya complicat.

El pròxim rival serà el Reial Madrid, i tot i que sembla que és un bon moment per rebre els blancs, Peñarroya no vol llençar les campanes al vol: “és la millor dinàmica per rebre’ls, però tranquil·litat, perquè jo no oblido la dinàmica dels duels contra Burgos i Estudiantes i com estàvem llavors”, a més, l’egarenc va afegir que “a partir d’avui ja prepararem el partit contra el que segurament és el millor equip de la competició, però si tenim salut i fem les coses bé, podem guanyar tothom”.

Un dels protagonistes del matx va ser Moussa Diagné, jugador més valorat amb 18, juntament amb Jaka Blazic, que arribava amb molèsties al soli i només va poder jugar 11 minuts. En un primer moment semblava que el senegalès ni jugaria perquè no estava ni a la banqueta amb els seus companys, sinó més apartat, fent estiraments. Després del matx va explicar que “després d’una lesió, el múscul es pot trencar si surts a la pista sense escalfar bé, així que he hagut d’escalfar per estar en moviment”. Totes les precaucions són bones, ja que Peñarroya va admetre que “amb en Moussa anem una mica acollonits pel tema del seu soli”.

EL Madrid destrossa el Bilbao

El proper rival del MoraBanc, el Reial Madrid, no va tenir pietat del Bilbao Basket, i va guanyar per 30 punts, 95-65. Els visitants van acabar el primer quart per davant, però a partir de llavors els de Pablo Laso van trencar el partit amb Walter Tavares com a jugador més destacat, amb 13 punts, 11 rebots i 26 de valoració. Al derbi català, el Barça va superar el Divina Seguros Joventut per 91-79 amb Pau Ribas com a més valorat dels locals amb 20 crèdits, tot i que el màxim encistellador va ser l’exjugador de l’NBA Nico Laprovittola, que va debutar ahir amb la Penya anotant 20 punts. Pel que fa a la lluita pel play-off, Gran Canària, Tenerife i UCAM Múrcia van guanyar i se situen amb 10 victòries, una més que el MoraBanc.

Per últim, a la zona baixa, en canvi, Saragossa i Betis van caure, i els sevillans segueixen com a últim classificat. El València Basket va perdre 96-77 contra l’Obradoiro, i l’Estudiantes no va poder celebrar el 70è aniversari amb triomf per culpa d’una cistella de Granjer a dues dècimes per al final, i Baskonia va imposar-se per 87-89.

EL MORABANC B GUANYA A LA PISTA DEL SALT

El filial del MoraBanc va imposar-se a domicili al CB Salt per 63-89. Els d’Èric Bartolomé van fer un gran duel, i al descans el marcador era de 29-53. Jalen Jones amb 30 punts i 33 de valoració, i Víctor Aguilar amb 19 punts i 22 de valoració van ser els millors del matx.

tracking