Esquí de muntanya

Èxit organitzatiu de la cursa vertical de la Font Blanca

La cursa vertical de la Copa del Món de la Font Blanca se celebra sota un sol radiant que permet a l’organització triomfar

Èxit organitzatiu de la cursa vertical de la Font BlancaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tota la frustració viscuda la jornada de dissabte a causa de la intensa nevada, ahir va quedar totalment esvaïda i durant una bona estona, fins i tot oblidada, per la satisfacció que va sentir l’organització en haver complert amb escreix a la cursa vertical de la Copa del Món d’esquí de muntanya de la Font Blanca. El sector Arinsal de Vallnord va acollir aquesta cita del calendari mundial i també es va celebrar la quarta prova de la Park Piolets Copa d’Andorra sota les millors condicions meteorològiques, fet que van agrair tant els corredors com els aficionats que no van voler perdre-s’ho.

“Per sort tot plegat ha anat per la via que havíem treballat i quan tens un dia espectacular com el d’avui [ahir] ho aprecies, perquè has pogut implementar tota la feina duta a terme”, va indicar amb un somriure d’orella a orella el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve. I hi va afegir que “hem assistit a una cursa que a nivell organitzatiu i/o de visibilitat ha anat una mica més enllà del que, per descomptat, hem estat fent i alhora en relació amb el que s’està veient a altres localitzacions de Copa del Món”. Per tant objectiu més que assolit, ja que era “el que buscàvem. Amb tot, més tard farem autocrítica i valoracions, la primera és totalment positiva”, va finalitzar.

Tenint en compte aquestes paraules del màxim mandatari de l’organisme andorrà, el full de ruta per col·laborar en el desenvolupament de l’skimo es manté, i d’aquesta manera el país es torna a consolidar amb més força que mai com un dels motors principals d’aquest esport, encara no olímpic, dins del panorama de tot el món. Tant és així que el director general de l’ens internacional (ISMF), Roberto Cavallo, no va dubtar a assegurar que “la carrera ha estat fantàstica i els organitzadors d’Andorra han fet una boníssima tasca. Amb la individual vam tenir mala sort pel temps, tot i que com a Federació Internacional estem realment contents, ja que s’ha vist una gran competició”. A més, va veure amb molt bons ulls que per primera vegada a la història es retransmetés per Andor­ra Televisió i en streaming. “És un pas endavant importantíssim. He parlat amb amics meus d’Itàlia i altres indrets que han seguit la vertical per la web o xarxes socials i diuen que ha estat espectacular”. En la mateixa línia, el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va assenyalar que “s’ha demostrat que no és una utopia que l’esquí de muntanya surti per televisió”. El lligam contractual que tenen la Copa del Món de la Font Blanca i el Principat és de moment fins al 2020, i Cavallo va deixar clar que “volem que se’n celebrin moltes més els pròxims anys”.

RESULTATS

Els vencedors en sènior masculí i femení van ser el germànic Anton Palzer (27’09”) i la francesa Axelle Mollaret (31’37”) respectivament. Mentre que el primer esportista del conjunt nacional a creuar la línia de meta va ser Jordi Solé, amb una 36a posició, per davant de Gerber Martin (37è) i Xavi Areny (41è). La vertical de la Font Blanca de la Park Piolets Copa d’Andorra se la van endur els catalans Pere Rullan i Marta Riba; i Ferran Teixidó, amb una sisena plaça, i Sophie Dusautoir, amb una segona, es van erigir com els tricolors més ben posicionats.

Èxit organitzatiu de la cursa vertical de la Font Blanca

tracking