ACB Lliga endesa

Triomf valuós del MoraBanc a Fuenlabrada

El MoraBanc Andorra pateix per un duel que tenia mig guanyat i acaba obtenint un valuós triomf

Triomf valuós del MoraBanc a FuenlabradaACB PHOTO / E. COBOS

El MoraBanc Andorra va aconseguir ahir un valuós triomf a Fuenlabrada per 77-85 en un duel que estava pràcticament guanyat a l’inici de l’últim quart, però que va tocar treballar-lo de valent gràcies a un bon últim període del conjunt de Fuenlabrada. Però quan estàs en un bon moment, surt tot –o quasi tot– i els de Peñar­roya van endur-se el novè triomf amb protagonisme per a Jaime Fernández, amb 22 punts, i Jaka Blazic amb 19.

La cosa va començar rodona, amb accions clau que acostumen a ser imprescindibles per gua-nyar partits: l’anotació (un triple de Jelínek i una cistella de Sané), la defensa (el Fuenlabrada es va menjar la primera possessió), i el rebot (Sané va capturar-ne un d’ofensiu per fer dos punts). Però el joc va entrar en una fase de dinàmiques amb lideratges canviants fins que Hierrezuelo va xiular una tècnica a Peñarroya quan no s’havia complert ni el setè minut de partit. Els tricolors no van desfer-se i el primer parcial va acabar amb màxima igualtat i 16-16 a l’electrònic.

Llavors va començar l’exhibició, liderada pels Zipi i Zape del MoraBanc Andorra, Jaime Fernández i Jaka Blazic, que van fer una exhibició de recursos al segon quart amb vuit i nou punts respectivament, i que van comptar amb l’ajuda dels interiors, especialment els dos que tornaven a casa, Diagné i Stevic. L’encert en atac es combinava amb el bon treball de defensa, que només Paco Cruz podia superar. Mentrestant, el públic es centrava a protestar les decisions arbitrals, que no van deixar content cap dels dos equips, i el partit marxava al vestidor amb el 35-42 per al MoraBanc Andorra.

La bona feina va continuar a la represa amb diferències de fins a 11 punts per als del Principat, que tot i això no podien acabar de trencar el partit perquè els madrilenys es resistien a perdre el seu segon partit de la temporada a casa, però un triple de Jaime Fernández a les acaballes del quart situava la màxima diferència en 12 punts en un període que va finalitzar 49-59.

Els últims deu minuts van començar amb un triple de Jaime Fernández que deixava la victòria a punt per atravessar la frontera, però no es pot dir blat fins que és al sac i ben lligat, i el Montakit Fuenlabrada va estar a punt de fer valer aquesta expressió. Un parcial de 16-4 per als de Nestor García va esperonar els aficionats del Fuenla, que van veure com una cistella d’Eyenga empatava el duel a 72 1’53”’ per al final. I llavors, els tirs lliures que tant han fet patir el MoraBanc Andorra aquesta temporada, van ajudar a certificar el triomf. Cinc de seguits entre Blazic i Jaime van obrir forat, i després un tap de Diagné van sentenciar un matx que es va embrutar en excés a l’última jugada, amb una antiesportiva d’Enyenga a Blazic quan anava sol cap a cistella i els locals ja havien perdut totes les opcions de culminar una altra remuntada màgica al seu pavelló.

El MoraBanc Andorra ja ha pujat, i amb nota, les dues rampes del Tourmalet anomenades Barça i Fuenlabrada. Ara falta l’última, i possiblement la més complicada, amb la visita dissabte que ve d’un vell conegut, el Reial Madrid de Pablo Laso.