Esquí de muntanya

La seguretat, el primer

Tot i els nombrosos esforços i canvis per evitar-ho, el comitè organitzador va cancel·lar ahir la prova individual de la Copa del Món de la Font Blanca

La seguretat, el primerFONT BLANCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat els esforços duts a terme per l’organització des de ben entrat el matí d’ahir, finalment la primera jornada de la Copa del Món d’esquí de muntanya de la Font Blanca no es va poder celebrar al sector Vallnord-Arcalís. La causa de la cancel·lació de la cursa individual va ser de força major: una meteorologia desfavorable, amb neu, vent i mala visibilitat. De tot, i a dojo. Conseqüentment el comitè organitzador va prendre la decisió pensant en tot moment en la seguretat dels participants, aspecte aquest primordial, tant per a la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) com per a l’ens internacional (ISMF).

Al llarg del divendres va caure una nevada important als dominis que acullen la prova, fet que va tombar tota la feina de molts dies previs en relació amb el recorregut, i el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, es va veure obligat a retocar-lo excloent del circuit les zones altes i perilloses. No obstant això, a l’hora de la veritat això no va ser suficient a causa de la nevada, que no va cessar, i a contrarellotge Ferrari va haver de posar damunt la taula un nou traçat dissenyat a paper i bolígraf, tal com va ensenyar pel compte oficial de Twitter de l’esdeveniment esportiu.

Pel que fa als horaris també es van canviar en nombroses ocasions: en un principi el començament estava programat per a les deu del matí i no pas a les nou. Una vegada in situ, però, els encarregats i entesos en la matèria van informar que s’engegava a dos quarts d’onze, i més endavant van anar posposant el tret de sortida cada quart d’hora per mirar de salvar el match ball i donar esperances a les corredores i cor­redors. Pels volts de les onze el director tècnic va agafar la paraula per anunciar-ne la suspensió. “Tot i l’esforç realitzat per totes les parts involucrades hem d’explicar que aquesta neu és més forta que nosaltres. No es distingeix on és l’itinerari, i per tant, pròpiament no n’hi ha. Així que he de dir amb molta pena que s’anul·la la cursa. Perdoneu”, va indicar.

Per la seva banda, el president de la federació, Jaume Esteve, va declarar que “la veritat és que es tracta d’un moment realment trist perquè és el primer cop que ens hem vist obligats a cancel·lar alguna cosa de la Font Blanca, després de tants i tants anys que duem organitzant-la. Però ens ha estat impossible tirar-ho endavant”, a la qual cosa hi va afegir que “a mesura que anaven marcant el camí, al mateix temps aquest desapareixia i fins i tot els caps de sector, que coneixem perfectament el recorregut, érem incapaços de passar pel lloc que acabàvem de marcar”. Lògicament tampoc va entrar en escena la Park Piolets Copa d’Andorra.

LA VERTICAL, AVUI A ARINSAL

En qualsevol cas, el president va voler deixar enrere el succeït i va mostrar-se ambiciós amb la vertical d’avui a Vallnord-Arinsal. “Esperem que se’ns girin els astres i puguem arribar a tenir una prova amb totes les garanties, que sigui maca i el temps ens acompanyi.” Encara que aquesta disciplina a nivell de clima no és tan exigent “seria un bon regal que poguéssim gaudir d’unes bones condicions meteorològiques”, va manifestar el màxim mandatari de l’organisme. La Copa d’Andorra iniciarà la diada d’skimo (09.30 h) amb totes les categories i posteriorment es passarà a la Copa del Món. Recordar que per primera vegada a la història hi haurà retransmissió en directe d’Andorra Televisió i en streaming via la pàgina web de l’ISMF, YouTube i Facebook.

tracking