Esquí

El Trofeu Borrufa segueix consolidant-se i vindran 27 països

El Trofeu Borrufa segueix consolidant-se i vindran 27 països

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Trofeu Borrufa arriba la setmana vinent a la 26a edició en plena consolidació entre els campionats d’esquí alpí juvenil, ja que enguany es reuniran fins a 220 esportistes d’entre 13 i 16 anys de 27 països. La competició se celebrarà a Ordino Arcalís entre dilluns i dijous vinent. Tal com s’ha estat fent durant els últims anys, es disputaran les modalitats d’eslàlom, gegant, supergegant i la combinada alpina en les categories sub-14 i sub-16, i les pistes triades per dur a terme la competició són la de la Portella del mig i la de les Canals.

Entre les principals novetats destaca la participació de dos estats nous per primera vegada, la Xina i Sri Lanka. A més, hi haurà el retorn d’algun país com el cas de Rússia. En canvi, no hi seran els països escandinaus, Suïssa o Àustria. En paraules del president del comitè organitzador, Xabier Ajona, “perquè hi ha un calendari extens i s’ha de triar”, i també ha tingut pes en la decisió “el factor meterorològic en aquests països, perquè molts joves no han pogut entrenar”.

Andorra participarà a la competició amb un total de 20 esquiadors dividits en dos equips. Durant la presentació de la prova a la seu de Crèdit Andorrà, patrocinador per 18è any, el vicepresident de la FAE, Josep Maria Raméntol, va afirmar que “el Borrufa és la primera gran il·lusió de la temporada per als joves”, i hi va afegir que “és important seguir treballant la base”. Xabier Ajona va voler destacar el component personal del torneig: “No només és una competició, també és una experiència per als nois, que esperen un any per retrobar-se amb companys d’altres llocs.”

L’altra gran novetat d’enguany serà la creació d’una nova web que tindrà àmplia informació de la competició, com les llistes de sortida o els resultats en directe de les diferents disciplines, a més de galeries amb imatges dels dies de competició.

La xifra total de visitants serà de 319 persones, entre participants, entrenadors i acompa­nyants, i està previst que generi un impacte econòmic a Ordino d’uns 135.000 euros.

Carmina Pallàs, 11a a itàlia

L’equip femení de la FAE va disputar ahir un descens FIS a Santa Caterina (Itàlia), on Carmina Pallàs va acabar en 11è lloc, a 0”96 de la guanyadora. Cande Moreno va ser 25a, Laura Arnabat, 82a, i Xènia Rodríguez, 99a.

tracking