Esports electrònics

Més a prop d'un nou equip

La Federació Andorrana de Futbol estrenarà les pròximes setmanes un conjunt que competeixi en el FIFA en tornejos internacionals

Més a prop d'un nou equipFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de maig passat, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va celebrar un draft per escollir un equip que la representi en competicions d’esports electrònics del FIFA. Clubs com el París Saint-Germain, el València, el Manchester City, l’Ajax i molts més compten amb una secció d’e-sport, com si es tractés de qualsevol altre esport, i la FAF volia també entrar en aquest món que està creixent tant, amb la particularitat que seria el primer equip d’aquesta disciplina que representa un país sencer. Des del maig, però, la situació havia quedat aturada mentre es feien els estudis i negociacions corresponents per tirar-ho endavant, però ara ja es vol arrencar de veritat i cada vegada està més a prop de fer-se realitat.

Primer de tot, s’ha nomenat un director general de l’equip, Pablo Beguer, de l’empresa Esportia, especialitzada en aquest sector i que va col·laborar en l’organització de la selecció d’equip a l’esdeveniment fet al maig. Ara s’està buscant un segon membre per a l’equip, que tingui talent i nivell per guanyar competicions, i que s’afegeixi al guanyador del draft, Adam Martin. Aquest segon component serà probablement de fora. Una vegada es conformi l’equip, que a priori comptarà amb equipaments oficials de la FAF, entrenadors personals i fins i tot psicòlegs o dietistes, si són necessaris, s’encetaran les competicions. Primer, en qüestió de menys d’un mes, es disputaran tornejos online, a través dels quals es buscarà classificació directa per als presencials, els quals al principi serien principalment a Espanya. La intenció és poder ser en competicions de màxim nivell dels esports electrònics que tenen audiències milionàries. “Anirem a poc a poc, però la nostra idea és mirar cap a dalt”, exposa Beguer, que afegeix que “si tot surt bé la intenció és que els nois es puguin guanyar la vida en això. Volem professionalitzar un esport més”.

L’ambició arriba fins aquest punt perquè els esports electrònics tenen un seguiment massiu a nivell mundial. De fet, cada vegada són més els jugadors que perceben quantitats milionàries de diners, com qualsevol altre esportista d’elit. Per aquest motiu, una vegada es vagi consolidant el projecte, la idea és obrir també equips en altres videojocs que tenen un seguiment massiu, com el Rocket League, League of Legends, l’Overwatch o el Clash Royale, entre altres, els quals ja van tenir presència en el draft del passat maig.

De moment, però, se centraran en el FIFA, l’esport que representen a la realitat. “Volem ser un equip competitiu i que guanyi premis. Cap altre equip representa un país i això donaria molt de renom”, exposa el director general del conjunt de la FAF. Si tot sortís bé i s’arribés a un nivell alt, la quantitat de diners que tindria de retorn seria important, ja que els premis en euros de tornejos poden rondar les set xifres.

LA SELECCIÓ CONEIXERÀ AVUI ELS RIVALS A LA LLIGA DE LES NACIONS

La ciutat suïssa de Lausana acollirà avui a partir de les 12.00 hores el sorteig de la Lliga de les Nacions, el nou torneig ideat per la UEFA que agruparà les 55 seleccions del continent en quatre lligues per tal que s’enfrontin entre ells els combinats amb nivell similar.

Pel que fa a la selecció nacional, serà a la quarta lliga amb la resta dels 16 països amb un rànquing UEFA més baix. Dintre d’aquesta lliga D, els 16 equips han quedat dividits en quatre bombos, i hi haurà quatre grups de quatre equips cadascú. Andorra estarà a l’últim bombo amb Kosovo, San Marino i Gibraltar, per tant no s’enfrontarà a cap d’aquestes seleccions, però el combinat tricolor sí que jugarà contra Azerbaidjan, Macedònia, Bielorússia o Geòrgia, del primer bombo, Armènia, Letònia, Illes Fèroe o Luxemburg del segon, i Kazakhstan, Moldàvia, Liechtenstein o Malta, del tercer. A més, el sorteig tindrà alguns condicionants per situacions de distància, ja que Kazakhstan (bombo 3) no podrà jugar contra les Illes Fèroe (bombo 2) i Andorra i Gibraltar alhora.

Els sis partits de la lligueta es jugaran durant les aturades de seleccions de setembre, octubre i novembre, i els quatre campions de grup jugaran una final de quatre que atorgarà una plaça qualificatoria per l’Eurocopa del 2020. També hi haurà ascensos i descensos entre les quatre lligues, i una gran final entre els equips de la primera lliga per conèixer el campió del torneig.

Més a prop d'un nou equip

tracking