Muntanyisme

El Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges arriba a la 10a edició

Hi haurà vuit sessions i la primera, una proposta de l’associació Hi Arribarem, es farà l’1 de febrer

El Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges arriba a la 10a edicióCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cicle de Cinema de Munyanya i de Viatges d’Ordino i la Massana arriba enguany a la seva desena edició amb vuit propostes. La primera es projectarà dijous 1 de febrer (21 h) a l’Auditori Nacional i anirà a càrrec de l’associació Hi Arribarem, que treballa amb persones amb problemes de mobilitat i que proposa un documental sobre com fer accessibles les muntanyes a tothom. En l’acte de presentació fet ahir al comú de la Massana, els consellers d’Ordino i la Massana, Xavi Herver i Jael Pozo, van remarcar la importància d’unir esforços per oferir un cicle de qualitat i amb una programació molt atractiva.

També van agrair la implicació de les entitats col·laboradores, com Muntanyes per l’Himalàia i Viladomat, que el 8 de febrer oferirà una conferència sobre la gestió de riscos a la muntanya, a càr­rec del doctor especialitzat en medicina esportiva, César Canales. Enguany, la col·laboració amb el festival de cinema del Pirineu Picurt ha anat més enllà a través de dues projecció: Incógnita Patagonia, que narra l’expedició del glaciòleg basc Eñaut Izagirre, i Verso l’Ignoto, una pel·lícula de Federico Santini sobre la primera ascensió hivernal al Nanga Parbat, la muntanya més alta del Pakistan. Aquesta serà l’última de les vuit projeccions i es durà a terme el 29 de març a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Viatge al Blanc: Últim grau al Pol Nord, Viatge a Corea del Nord i als Països que no existeixen, Un pas més. Escalada en solitari a Alaska i Tot desmuntant el Japó, són les altres quatre projeccions que es faran. Els vuit films seran gratuïts i en tots ells es podran fer preguntes als ponents.

tracking