ciclisme

El pilot Maverick Viñales crea un equip ciclista amb corredors del país

El pilot de MotoGP impulsa l’MVK*25 ACA, que correrà en la categoria elit i estarà format per ciclistes andorrans

El pilot Maverick Viñales crea un equip ciclista amb corredors del paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Maverick Viñales fa prop d’un any que va fixar la seva residència a Andorra. Al Principat hi va trobar tranquil·litat i un bon lloc per entrenar en alçada. La seva passió és la bicicleta, com la de molts altres companys residents de la graella de MotoGP, com ara Aleix i Pol Espargaró. Els dies que són fora dels circuits se’ls passen als ports i carreteres del Principat. Tal és així que fins i tot alguns ciclistes professionals residents al país, amb els quals solen formar grups de sortides, han arribat a destacar que entrenen el mateix o gairebé més que ells. Amb això, queda clar que els pilots tenen quasi la mateixa passió per la bicicleta que per la moto.

Ara, Viñales ha volgut anar un pas més enllà creant un nou equip a Andorra que competirà en la categoria elit, la quarta divisió UCI. La formació es dirà MVK*25 ACA, neix amb arrels de l’Agrupació Ciclista Andorrana, i estarà formada per corredors del país. Viñales també competirà en algunes de les curses que disputi l’equip, sempre que el calendari i els compromisos que té amb la seva ocupació principal li ho permetin.

El projecte va néixer amb la voluntat de donar una continuïtat als joves alumnes de l’ACA que formaven part de l’equip de tecnificació que es va crear l’any 2015 per a cadets i júniors. Ara que han crescut, s’ha buscat el suport perquè puguin tenir garanties en aquest esglaó previ a l’edat sènior, ja que faltava una injecció econòmica. Viñales ha confiat en el projecte i ha aportat una part dels 65.000 euros que té l’equip com a pressupost, “sense la qual no seria possible tirar-ho endavant”, tal com comenta el mànager de l’MVK*25 ACA, Gerard Riart.

L’objectiu és poder mantenir aquest bloc i que competeixi en la categoria continental en uns anys. A més, es vol apropar a alguns dels corredors la possibilitat de formar part algun dia d’un equip de la categoria UCI Pro Tour, la màxima que hi ha. “Gràcies al Maverick s’ha fet aquest equip i l’ACA li agraeix que pugui tenir aquesta possibilitat. Per als nois que comencen a l’escola és una motivació, saben que hi ha continuïtat i una vegada són aquí, si tenen nivell poden arribar lluny”, assenyala Riart.

Els integrants de l’equip seran, per tant, principalment joves que venen de la base i competiran en la categoria sub-23, com ara els andorrans Marc Gasa, Carlos de Sousa, Joel Ponce, Jordi Majoral i David Vila. A més, el mateix Viñales també entrarà en la categoria sub-23 en les proves ocasionals que disputi. No obstant això, hi haurà membres de major edat i experimentats, amb Julio Pintado com a principal referent i més veterà de l’equip als seus 35 anys. L’acompanyaran els andorrans Òscar Cabanas, Samu Ponce, l’espanyol Miguel Martínez i l’argentí Mauro Garcia, mentre que Miguel Ángel González serà el director de l’equip.

Està previst que la presentació oficial de l’MVK*25 ACA es faci el 9 de març a Andorra, amb la presència de Viñales. En aquesta mostraran els equipaments amb els quals disputaran les curses, a més dels vehicles FORD, retolats amb els patrocinadors, que s’han comprat per poder fer assistència a les proves i els desplaçaments de l’equip. Serà just un dia abans de la primera prova de la temporada prevista, el 47è trofeu Joan Escola del circuit de Grans Clàssiques. El calendari, de fet, ja està dissenyat i compta amb un total de 20 proves, malgrat que hi podria haver alguna variació. Entre elles, destaca la Volta a Alacant, del 18 al 20 de maig, o la Volta a València, del 6 al 9 de setembre. També hi ha previstes altres cites destacades com el GP Forza Real, a Millàs (França), el GP Vallter 2000, la Volta a la Garrotxa o les cites de casa: el Trofeu Nacional d’Andorra i la 41a Multisegur Volta als Ports d’Andorra.

Sens dubte, la implicació de Viñales en el projecte a Andorra suposarà un important impuls al ciclisme del país, amb el qual sortiran més corredors i s’apujarà el nivell a llarg termini, que al cap i a la fi és el gran objectiu d’aquest projecte.

tracking