ACB LLIGA ENDESA

Victòria amb exhibició ofensiva contra el Barça

El MoraBanc Andorra passa per sobre del Barça Lassa com un huracà quallant un partit impecable en tots els aspectes del joc

Victòria amb exhibició ofensiva contra el Barça

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Tricolors desencadenats, més senzill de definir impossible. El Bàsquet Club MoraBanc Andorra va meravellar ahir al Poliesportiu d’Andorra després de berenar-se literalment el Futbol Club Barcelona Lassa, un dels més grans i històrics de la Lliga Endesa (102 a 92). Els del Principat van fer embogir els milers d’aficionats que no es van voler perdre un dels partits més atractius de la temporada i d’aquesta manera la sinergia graderia-jugadors, que va donar tants èxits el curs passat, va tornar a funcionar a les mil meravelles. Certament tots els andor­rans volien que aquest partit hagués servit per obtenir el bitllet per a la Copa del Rei, però és ben sabut que no va ser així.

Ara bé, va servir per a bastant més que això. No per recuperar la millor versió dels homes de Joan Peñarroya, sinó per trobar-ne una de molt important i que segur que valdrà per afrontar els propers complicats duels contra el Montakit Fuenlabrada, a fora, i el Reial Madrid, a casa. En qualsevol cas, una nova fórmula fonamentada en la regularitat en tots els aspectes del joc durant els 40 minuts i, sobretot, les ganes de menjar-se la cistella des del salt inicial. El MoraBanc tenia alhora el repte de no encadenar la tercera desfeta consecutiva després de les males actuacions davant del San Pablo Burgos i el Movistar Estudiantes, i va complir amb nota altíssima. Per tant, la teràpia de grup que es va dur a terme al llarg de la setmana anterior amb l’autocrítica constructiva de cada membre en actiu de la plantilla va esdevenir clau per redirigir la situació de l’entitat.

Una altra de les claus per sumar el vuitè triomf de la campa­nya, acabada la primera volta de la fase regular, va tenir nom propi: Landing Sané. Tots van estar sublims, ja que ensorrar tot un Barça no s’assoleix cada dia (cal recordar que la temporada 2016-2017 també ho van fer). No obstant això, és de justícia anomenar el pivot francès (2,11 metres). Per fi, honorant el seu nom, va aterrar al Principat i va mostrar unes credencials sobre el parquet tricolor que des del primer segon del xoc van fer aixecar l’afició. Un tres de tres en triples del gal al començament va encarrilar-ho tot, deixant els culers amb la boca oberta, arran que van topar amb un parcial de 17 a 6 que els va suposar una llosa gegant. Sané, un home que no havia estat encertat en les dues darreres cites per una qüestió d’adaptació, va donar un cop a la taula de proporcions exasperades. Faltava joc interior, doncs te’n dono i a sobre també t’ofereixo cistelles des de fora que tinc el canell calent. Probablement això és el que li va passar pel cap al final del matx. Els blaugrana en cap moment van ser capaços d’apropar-se a l’electrònic, fet que va demostrar la seriositat plasmada.

El segon i tercer període van presentar-se espectaculars, malgrat algun ensurt, amb diferències de més de 20 punts, i a l’últim els de Sito Alonso van poder maquillar-ho. En definitiva, la intensitat dona encert a aquest equip i no hi ha més.

LES CLAUS

Inici

El cinc titular escollit per Joan Peñarroya va donar els seus fruits, i de quina manera, posant un 17 a 6 en el marcador que va esdevenir clau per noquejar els culers i no donar-los opció.

Regularitat

El morabanc andorra no es va deixar intimidar pel que significa el Futbol Club Barcelona Lassa. Els tricolors van demostrar durant tot el partit que volien sumar la victòria.

Sané

El pivot francès per fi, fent honor al seu nom (Landing), va aterrar als dominis del MoraBanc Andorra quallant un tros d’actuació des del principi que va servir per guanyar.

EL VESTIDOR

“Hi ha molt en joc encara”

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

Possiblement, la d’ahir va ser la roda de premsa de Joan Peñarroya en la qual estava de més bon humor. Havia guanyat el Barça fent 102 punts i amb un gran joc col·lectiu i es notava en la seva actitud. “Jugar contra el Barça mai és un partit més, per a ningú, ni per a l’equip, ni per a l’afició, ni per a un club com el nostre que durant molts anys ha vist aquests partits per la televisió, i avui estem contents d’haver assolit la victòria i de com ho hem fet”, va dir l’entrenador del MoraBanc.

El tècnic només va lamentar no poder haver lluitat per la Copa del Rei fins al final, però llançava un missatge d’esperança. “A tots ens hauria agradat que en aquest partit estiguéssim jugant per anar a la Copa, però això continua, és molt llarg i hi ha moltes coses en joc encara”, va exposar. A més, l’egarenc va mostrar-se preocupat per l’estat físic de Moussa Diagné. “Per a nosaltres el més important és tenir salut. Estem preocupats perquè Moussa s’ha tornat a ressentir de la lesió i li haurem de fer proves a veure si no ha recaigut”. Per acabar, Peñarroya va tenir paraules per a Rubèn Fernández, un aficionat amb leucèmia. “M’agradaria enviar una abraçada al Rubèn. Avui ha vingut i ens ha donat força”, va indicar.

EL RIVAL

“Els inicis de quart han estat la clau del duel”

Sito Alonso

L’entrenador del barça va mostrar-se descontent amb el seu equip, sobretot per la posada en escena en el primer i tercer quart. “Els inicis del primer i tercer quart han estat la clau del partit, òbviament ho hem intentat, però aquells errors no es poden cometre”, va valorar Alonso, que va acceptar que “sempre han estat per davant i han jugat millor que nosaltres”. I sobre l’arbitratge va comentar que “si tingués alguna cosa a veure amb el resultat ho hauria dit d’inici. No té res a veure amb el partit. L’Andorra ho ha fet molt bé”.

EL JUGADOR

“Superpartit col·lectiu”

Landing Sané, Pivot del MoraBanc

“Hem fet un superpartit col·lectivament, jo personalment també. Hem començat el partit com calia i penso que els ha agafat de sorpresa. Sobretot és la manera com hem jugat, hem tingut continuïtat en atac i defensa”, va indicar Sané.

“El públic ha empès”

Jaime Fernández, Base del MoraBanc

“Guanyar el Barça està molt bé, però era important millorar i fer un treball més bo. Les sensacions han estat espectaculars, al públic també cal ressaltar-lo perquè ha empès i li ho hem d’agrair”, va dir un Jaime Fernández molt satisfet.

Victòria amb exhibició ofensiva contra el Barça

Victòria amb exhibició ofensiva contra el Barça

tracking