ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc rep el Barça en un duel amb menys en joc del previst

El MoraBanc Andorra rep el Barça Lassa amb la intenció d’aprofitar aquesta cita per donar un cop a la taula i redirigir-se

El MoraBanc fa patir el campió però perd a la pròrrogaACB PHOTO / M. A. POLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra rep avui (18.30 hores) el Futbol Club Barcelona Lassa. Certament un partit complicadíssim per tancar la primera volta de la fase regular de la Lliga Endesa, però que de ben segur per als jugadors tricolors arriba al millor moment, per tal que donin un cop damunt la taula canviant així la dinàmica de l’equip, que no ha començat amb bon peu el 2018 dient adeu a la Copa del Rei, després de les der­rotes davant el San Pablo Burgos i el Movistar Estudiantes. Val a dir que el roster de l’entrenador, Joan Peñarroya, va recuperant efectius del pal baix i, per tant, fa més bona cara, gràcies a la recuperació total de Chris Copeland i el retorn de Moussa Diagné. El senegalès tenia molt clar que volia enfrontar-se als blaugrana, que aquest estiu van cedir-lo, i malgrat no estar al 100% es vestirà de curt.

A principi de setmana un dels capitans, Oliver Stevic, va fer autocrítica en general i per les mirades i els tons de veu tant de Peñar­roya com de Vlado Jankovic a la prèvia d’ahir, no hi ha dubte que el grup té unes ganes boges de demostrar que vol continuar a dalt i lluitar, tot i que quedi lluny, per l’objectiu del play-off. “Problema mental no n’hi ha cap ni un. No obstant això, és veritat que podem jugar més bé i en això estem, per exemple, en alguns moments importants toca ser més durs i no concedir bàsquets fàcils. Contra el Barça serà una prova de foc i si els deixem competir còmodament són avions”, va exposar l’egarenc. Jankovic va comentar que per als culers suposarà el quart xoc en vuit dies i “haurem d’intentar aprofitar aquesta circumstància agafant el to òptim des del començament mostrant-nos forts, quelcom que no vam fer en les dues darreres cites i a destacar en defensa”. I hi va afegir que “hem tingut una fantàstica setmana treballant bastant bé”.

Els de la Ciutat Comtal trepitjaran el parquet andorrà amb la moral un pèl recuperada en haver superat amb claredat el Brose Bamberg. Ara bé, segons el tècnic és cert que acumulen “moltes der­rotes a Europa, però sempre que perden ho fan de poc i quan guanyen de força, perquè destaquen per la intensitat, qualitat i un joc dinàmic, amb el qual si tenen encert passen per sobre de qualsevol”. La victòria es vendrà més cara que mai i encara més tenint en compte, com diu l’egarenc, que “no els he vist perdre ni un duel bé”. Els aficionats seran un factor fonamental i “espero que contagiem el públic i ens retroalimentem”.

LLOANÇA D'ALONSO

El tècnic del Barça té el màxim respecte pel Morabanc

L’actual tècnic del Futbol Club Barcelona Lassa, Sito Alonso, va ser dels pocs que la temporada passada van poder assaltar el Poliesportiu d’Andorra. En aquell temps amb el Baskonia, ahir es va desfer en elogis cap al Bàsquet Club MoraBanc Andorra: “Sempre és complicat vèncer al Principat, perquè els jugadors saben el que han de fer per connectar ràpidament amb el públic.” I hi va afegir que “tenen un bon joc exterior i Albicy i Fernández són perfils que saben jugar profund amb el bloqueig directe”.

tracking