Raids

Suspesa l'etapa de motos del Dakar

Els pilots es van negar a sortir darrere dels cotxes i camions per seguretat

Suspesa l'etapa de motos del Dakar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 12a etapa del Ral·li Dakar només va celebrar-se en cotxes i camions, ja que l’organització de la prova va decidir suspendre l’especial de motos i quads per motius de seguretat. Els pilots havien de recórrer els 723 quilòmetres que uneixen Fiambalá i San Juan, però els corredors van fer una petició als dirigents perquè veien amenaçada la seva seguretat en haver de sortir per darrere dels cotxes i els camions, ja que a la jornada de dimecres les motos i els vehicles grans sortien a la vegada, i aquests últims destrossaven els camins per on passaven les màquines de dues rodes.

Sense la jornada competitiva, la classificació general segueix encapçalada per l’austríac Matthias Walkner, que té més de mitja hora de marge sobre Kevin Benavides, i 39 minuts sobre Toby Price. Cristian España ocupa el 32è lloc en el seu primer Dakar amb la marca Gas Gas, en un ral·li marcat per les 3 h 15’ de sanció que acumula.

Sí que hi va haver jornada en cotxes, on Nasser al-Attiyah va fer-se amb el triomf d’etapa amb final a San Juan, amb un marge de dos minuts sobre Stephane Peterhansel. El resident Cyril Despres va haver de deixar-se avançar pels seus companys d’equip, Sainz i Peterhansel, i va ser desè a l’etapa a més de 21 minuts d’al-Attiyah. A la general Carlos Sainz té un còmode marge de 44 minuts sobre Peterhansel, tot i que ahir va patir un petit ensurt, ja que va tenir problemes amb el seu cotxe i va haver de fer els últims 15 quilòmetres en tercera velocitat, a més de patir una punxada.

Avui es disputa la 13a etapa entre San Juan i Córdoba, amb un total de 907 quilòmetres.

CLASSIFICACIONS DAKAR

Dotzena etapa

COTXES

1. N. al-Attiyah (Toyota) 5 h 49’57”

2. S. Peterhansel (Peugeot) a 2’03”

10. C. Despres (Peugeot) a 21’37”

GENERAL

COTXES

1. C. Sainz (Peugeot) 27 h 04’00’’

2. S. Peterhansel (Peugeot) a 44’41”

3. N. al-Attiyah (Toyota) a 1 h 05’55’’

20. C. Despres (Peugeot) a 45 h 00’53’’

MOTOS

1. M. Walkner (KTM) 36 h 33’37”

2. K. Benavides (Honda) a 32’00”

3. T. Price (KTM) a 39’17”

32. C. España (Gas Gas) a 9 h 43’59”

tracking