Raids

Joan Barreda es ressent de les lesions i ha d'abandonar el Dakar

El resident baixa de la moto al quilòmetre 100 de l’especial pels problemes que patia al genoll i al canell

Joan Barreda es ressent de les lesions i ha d'abandonar el Dakar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Barreda va posar ahir el punt final a la participació al Ral·li Dakar per les lesions que arrossegava tant al genoll com al canell. El resident havia patit una caiguda a la setena etapa que li va afectar el lligament extern, tot i que en un primer moment ell mateix va declarar que creia que s’havia trencat el genoll. Però això no era tot, ja que el pilot també tenia problemes al canell esquer­re per una lesió que va patir a l’agost, però que va preferir no intervenir-se quirúrgicament per tal de poder disputar el Dakar.

Durant l’etapa d’ahir, Barreda va decidir abandonar i al quilòmetre 100 del recorregut va desviar-se de l’itinerari previst per anar directament al bivac i ser atès pels metges de la cursa. Després de ser visitat pels doctors, el resident va deixar un missatge a les xarxes socials: “He lluitat els últims dies amb la intenció d’acabar el Dakar superant els importants problemes físics, que s’han anat agreujant. Continuar suposava massa risc per a la meva seguretat. Gràcies pel suport!”

L’únic representant andorrà a la competició, Cristian España, va aconseguir una meritòria 22a posició a l’etapa d’ahir (el seu millor resultat des de la primera jornada), tot i que les sancions l’estan perjudicant a la classificació general, ja que suma tres hores i 15 minuts de penalització.

En cotxes, Carlos Sainz segueix dominant la cursa amb més d’una hora de marge respecte a Stephane Peterhansel. El resident Cyril Despres va ser segon a l’etapa d’ahir, però segueix molt endarrerit a la general pels problemes mecànics que va patir.

Avui es disputa la 12a jornada de la cursa, entre Chilecito i San Juan, en què l’especial de motos s’ha reduït pel mal temps que es preveu a l’Argentina.

CLASSIFICACIONS DAKAR

Onzena etapa

COTXES

1. B. Ten Brinke (Toyota) 4 h 10’54”

2. C. Despres (Peugeot) a 4’40”

3. C. Sainz (Peugeot) a 4’40”

MOTOS

1. T. Price (KTM) 4 h 01’33”

2. K. Benavides (Honda) a 1’08”

3. A. Meo (KTM) a 6’31”

22. C. España (Gas Gas) a 43’41”

J. Barreda (Honda) abandonament

GENERAL

COTXES

1. C. Sainz (Peugeot) 27 h 04’00’’

2. S. Peterhansel (Peugeot) a 1 h 00’45”

3. N. al-Attiyah (Toyota) a 1 h 14’02’’

20 C. Despres (Peugeot) a 44 h 46’05’’

MOTOS

1. M. Walkner (KTM) 36 h 33’37”

2. K. Benavides (Honda) a 32’00”

3. T. Price (KTM) a 39’17”

32. C. España (Gas Gas) a 9 h 43’59”

J. Barreda (Honda) abandonament

tracking