TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Bàsquet

El capità fa autocrítica

Oliver Stevic parla de baixa mentalitat i relaxació per explicar per què el MoraBanc no disputarà la Copa del Rei

El capità fa autocríticaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels dos capitans que té el Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Oliver Stevic, es caracteritza per ser un home tranquil, però que sempre diu la veritat sense mossegar-se la llengua. Això sí, amb elegància, serenor i amb l’objectiu de millorar, és a dir, amb un to constructiu. Segurament per aquest motiu s’ha guanyat el respecte i l’estima de tota l’entitat i de l’afició. En aquest punt de la temporada els del Principat no passen pel seu moment més dolç, no solament per no haver assolit les fites de classificació per al Top-16 de l’Eurocup i la Copa del Rei, sinó pel defalliment en el joc mostrat contra el San Pablo Burgos i el Movistar Estudiantes. Era necessari escoltar la veu d’Stevic i com no podia ser d’una altra manera va fer autocrítica de tot el conjunt –lògicament incloent-s’hi–.

“Ens vam relaxar. Davant l’Estudiantes vam començar realment malament i davant el Burgos no vam defensar com sabem per endur-nos la victòria”, va afirmar. Aquesta va esdevenir la frase amb la qual el pivot serbi va finalitzar un llarg speech en el qual va detallar la raó per la qual han fallat i no repetiran, com la campanya passada, convocatòria al torneig del KO. Després del dar­rer matx europeu al Poliesportiu d’Andorra contra el Darussafaka Istanbul “vam perdre per lesió Karnowski i Moussa [Diagné] i vam anar a Santiago sabent que havíem de donar un cop a la taula. El duel el vam disputar amb una energia increïble amb ajudes, rebots i de tot i més”. És cert que posteriorment a aquesta exhibició, en el probablement xoc més bo d’aquest curs, es va produir una davallada poc comprensible. El veterà jugador va continuar exposant-ho: “Quan jugues a Europa tens dues cites per setmana i més o menys realitzes un parell o tres de bons entrenaments i ara en tenir només un partit afrontem cinc o sis bones sessions.” Aquesta transició sembla que encara costa, arran que “els entrenaments són diferents, estar a l’Eurocup feia que entrenéssim menys i és una possibilitat que arran de tot plegat abaixéssim la mentalitat per la decepció a Europa”, va indicar.

En qualsevol cas, va voler deixar clar que “no hi ha excusa i hem d’aprofitar els dies per preparar-nos a consciència”. La solució està passant per una teràpia de grup, ja que “es tracta d’un tema mental”, tot i que és bastant important “que no ho enfoquem cap a dir que aquest no ha fet bé la seva feina. Crec que necessitem que cadascú pensi què pot canviar perquè l’equip jugui millor”. La irregularitat de força homes de Joan Peñarroya ha passat factura i molts han de canviar de xip si volen que aquesta temporada sigui recordada no per on es va competir, sinó pel que es va assolir. Els propers tres partits del MoraBanc són complicats, per tant, és un tram crucial “per saber quins fruits volem obtenir al final. Batallarem fins a la mort pel play-off de l’ACB”.

tracking