Raids

La primera etapa a Argentina acaba de manera accidentada

En motos, un grup de pilots capdavanters, entre ells Joan Barreda, es perd durant l’especial

La primera etapa a Argentina acaba de manera accidentada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada del Ral·li Dakar a l’Argentina va portar una revolució a la classificació general de motos, que deixa la victòria final molt de cara al corredor austríac de KTM Matthias Walkner. El local Kevin Benavides va dominar l’inici de l’etapa, però després es va perdre pel desert argentí amb molts dels altres pilots capdavanters, entre ells el resident Joan Barreda, i van perdre gairebé una hora.

Llavors tot estava de cara pel gal Adrien Van Beveren, que liderava l’etapa 10 amb claredat i tenia la general gairebé sentenciada gràcies a l’errada dels seus immediats perseguidors, però a només tres quilòmetres per finalitzar l’especial de la jornada, el francès va patir una forta caiguda i va haver de dir adeu al ral·li. Van Beveren va aixecar-se per intentar reprendre la marxa, i va poder recórrer una cinquantena de metres, però va haver d’aturar-se de nou i va ser evacuat en helicòpter amb una fractura a la clavícula dreta, i traumatismes toràcic i de columna vertebral.

Matthias Walkner és el nou líder de la general amb 39 minuts de marge sobre el resident d’Honda Joan Barreda. Al tancament d’aquesta edició, l’andorrà Cristian España ocupava la 29a posició de l’etapa al penúltim dels punts de control intermedis. En cotxes, el triomf va ser pel francès Stephane Peterhanssel, mentre que la classificació general segueix encapçalada per l’espanyol Carlos Sainz.

tracking