El Barça aconsegueix un triomf de campió

Perdia 2-0 al minut 34 a Anoeta, i va capgirar el partit amb gols de Paulinho, Suárez (2) i Messi

L’FC Barcelona va aconseguir ahir un triomf de prestigi a Anoeta (on no guanyava des del 2007), que el deixa amb una situació immillorable per guanyar la lliga. Paulinho, Suárez en dos ocasions i Messi, van capgirar el 2-0 inicial de la Reial Societat.

Els locals qui van avançar-se al minut 12 gràcies a Willian José. Xabi Prieto va centrar des de la banda dreta, i el brasiler va rematar de planxa per fer l’1-0. Ell mateix hauria pogut fer el 2-0 amb un xut llunyà, però l’àrbitre havia xiulat una falta de Zurutuza en la pressió a Rakitic. Els catalans estaven imprecisos, i els bascos ho van aprofitar per fer el 2-0 obra de Juanmi, que va aprofitar una gran assistència de Canales.

Els blaugrana semblaven tocats de mort, però van tornar a posar emoció al partit gràcies a la diana de Paulinho a les acaballes de la primera meitat, que va aprofitar una assistència de Luis Suárez. I el bon final de primera part va seguir a l’inici de la segona, quan el davanter uruguaià va empatar el matx a 2 amb un gran gol amb l’interior al minut 50.

Semblava que l’electrònic no es tornaria a moure pel fort xàfec que queia a Anoeta i impedia a uns i altres fer el seu joc, però Suárez va certificar la remuntada i els tres punts pels blaugrana definint amb qualitat després d’una errada col·lectiva de la defensa de la Reial Societat, i Messi va tancar el partit amb una falta directa.