Esquí

Verdú desaprofita una gran ocasió per fer història en Copa d'Europa

L’andorrà és cinquè en la mànega de descens a Saalbach, però en la combinada surt del traçat i no pot optar al podi

Verdú desaprofita una gran ocasió per fer història en Copa d'EuropaFAE

Joan Verdú va tenir ahir una ocasió d’or per buscar un podi que hauria estat històric en Copa d’Europa. Va ser en la cita de Saalbach (Àustria), en la qual es va disputar un descens FIS i una combinada alpina del circuit continental. El corredor andorrà va ser cinquè en la primera mànega, que es comptabilitzava com una prova FIS per separat, i va poder rebaixar punts en la disciplina. Posteriorment, tenia l’oportunitat d’optar a fer un gran resultat en la combinada alpina, però Verdú, que venia amb bon un registre, es va sortir del traçat en l’eslàlom i no va poder completar la fita en la Copa d’Europa. “Una llàstima la sortida perquè podia haver anat per al podi, però li falta confiança i quilòmetres en aquesta disciplina”, valorava el tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, Max Tissot.

Qui sí que va poder acabar la segona mànega va ser Marc Oliveras, que es va adjudicar la 24a posició i va sumar els seus primers set punts de la temporada en Copa d’Europa. També va finalitzar la prova Matías Vargas, que va obtenir la 44a plaça d’entre 54 corredors que van acabar.

Per altra banda, ahir Carmina Pallàs va disputar una nova sessió d’entrenaments de descens de la Copa del Món de Bad Kleinkrichheim (Àustria) amb l’objectiu de continuar agafant experiència al circuit mundial. L’andorrana va marcar el 50è millor registre a només 1’’96 de la més ràpida. Avui disputarà el supergegant.

Per la seva part, Kevin Courrieu va obtenir ahir una doble 12a posició en dos descensos FIS que es van disputar a Auron. En les dues proves va estar per sota els dos segons respecte el millor.