Raids

España és sancionat, de nou, i baixa al 56è lloc de la general

El pilot resident Joan Barreda perd dos minuts respecte el lideratge i cau a
la cinquena posició

España és sancionat, de nou, i baixa al 56è lloc de la generalGAS GAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dakar va deixar enrere ahir Perú i el seu desert, que han demostrat, tal com prometien, que es tracta de l’edició més dura de la història, amb 71 abandonaments en cinc dies, alguns dels quals destacats, com són el de Sam Sunderland, Nani Roma i Sébastien Loeb, entre altres. Bolívia va entrar en acció i de moment tampoc pintava molt millor. Les condicions meteorològiques van obligar a cancel·lar part de l’especial en la categoria de motos, que van sortir molt més tard que els cotxes i van acabar molt abans. El motiu de la retallada va ser garantir la seguretat, però els pilots van haver d’afrontar una mica de pluja de totes maneres en la seva arribada a La Paz.

El més ràpid a fer-ho va ser el francès Antoine Meo (KTM) per davant del nou líder de la categoria, l’argentí Kevin Benavides (Honda) i l’australià Toby Price (KTM), els dos amb el temps calcat a 30 segons del primer. El resident a Andorra, Joan Barreda va pagar car el fet d’obrir pista i va caure fins a l’onzè lloc de l’etapa, a 3’30’’ de Meo. En la general, el de Castelló va perdre una posició i se situava a 9’33’’ del lideratge. Malgrat la pèrdua de temps, el pilot d’Honda encara manté opcions al triomf, però la dificultat va augmentant a mesura que passen els dies.

Per la seva part, Cristian España es va llevar amb una nova sanció, aquesta vegada de dues hores per a un total de tres, per motius que ni el propi equip Gas Gas coneixia encara ahir. A causa d’aquesta penalització, l’andorrà va ser relegat al 89è lloc de la cinquena etapa i va sortir molt més tard que els primers classificats en la d’ahir. Finalment, España es va situar en la 33a posició, a només 13’25’’ de Meo. Aquest resultat va situar l’andorrà en la 56a posició de la general (ocupava la 58a després de la sanció) amb 5 hores 25’26’’ respecte Benavides (sense les tres hores de sanció, per temps, España ocuparia la 30a posició).

Per la seva part, l’etapa no havia conclòs en la categoria de cotxes al tancament de l’edició. Carlos Sainz dominava just per davant del seu company d’equip i líder, Stéphane Peterhansel, mentre que el resident Cyril Despres ocupava el setè lloc. Avui, jornada de descans a La Paz abans d’encarar la resta de quilòmetres per Bolívia i Argentina.

tracking