Política esportiva

Acord de cooperació amb França en l'àmbit de l'esport

Esportistes andorrans podran fer estades amb les federacions franceses

Acord de cooperació amb França en l'àmbit de l'esportSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, van ser ahir a París reunits amb la ministra d’Esports francesa, Laura Flessel, per signar una declaració d’intencions de cooperació en l’àmbit de l’esport. Les dues parts van exposar les seves respectives polítiques esportives i van proposar col·laboracions entre els dos països.

En aquesta reunió, van establir la possibilitat que esportistes, tant d’alt nivell com de menys nivell, especialment les joves promeses, poguessin fer estades d’entrenaments amb les federacions franceses del seu respectiu esport. “Els hem explicat la nostra problemàtica, que no tenim molts esportistes d’alt nivell, però als pocs que hi ha els falta recursos econòmics, entrenadors o preparadors. Els hem demanat la possibilitat de poder fer estades amb les federacions i ens han comentat que estarien encantats de crear una concurrència entre esportistes”, exposava Gelabert.

Ara, la ministra i el secretari “passaran llista” per veure les federacions del país que hi estan interessades i els facilitaran aquesta possibilitat, la qual ja tenen des de fa uns anys els esquiadors andorrans per les relacions amb la Federació francesa.

Per la seva part, Flessel es va interessar per les activitats del Dia de l’Esport per a tothom d’Andor­ra, que culmina amb la cursa a finals de maig. En aquest sentit, França vol instaurar el seu dia de l’esport cap al mes de setembre.

tracking