raids

Cyril Despres pateix un accident i perd totes les opcions de fer un bon resultat al Dakar

Cyril Despres es queda sense opcions de guanyar el Dakar en patir un accident que destrossa la suspensió del seu Peugeot

Cyril Despres pateix un accident i perd totes les opcions de fer un bon resultat al Dakar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cyril Despres havia demostrat en les tres primeres etapes del Dakar, especialment en la segona, en la qual es va adjudicar el triomf i el lideratge provisional, que la seva candidatura al triomf, juntament amb la de la resta de companys del Peugeot, era molt seriosa. Havia tingut la sort de cara fins al moment i cap contratemps, però la sorra del Perú està deixant més víctimes de les esperades. Si dilluns era Nani Roma qui havia d’abandonar, en la quarta etapa d’ahir, amb sortida i arribada a la localitat peruana de San Juan de Marcona, li va tocar rebre a Despres. Va topar amb una roca en el quilòmetre 180, li va sortir una roda i la suspensió del seu Peugeot va quedar destrossada. El francès no podia reparar sol els desperfectes, per la qual cosa es va veure obligat a esperar el camió de l’assistència, una situació que ensorrava completament les seves opcions de victòria, ja que suposava una pèrdua de temps irrecuperable. “No sé molt bé què ha passat. Anàvem tranquils i hem passat per damunt d’una pedra, s’ha aixecat i ha impactat contra la part de darrere del cotxe”, explicava un Despres decebut a les càmeres de la televisió francesa i en l’escenari de l’accident, amb el seu Peugeot destrossat al darrere.

Al tancament de l’edició, Despres encara havia de ser remolcat amb el camió d’assistència, i l’esperança era que pogués arribar al bivac i que allà se li arreglés el cotxe per poder prendre la sortida avui, amb la corresponent sanció que li pertocaria.

La mala sort dels pilots del Principat no va acabar aquí, ja que en la jornada anterior, el motor del MAN de Ginesta va dir prou i el pilot d’assistència de camions va abandonar la cita. Malgrat tot, la intenció del Team Boucou és remolcar-lo amb un altre vehicle seu fins al final del ral·li, per la qual cosa Ginesta seguirà fent funcions d’assistència però fora del recorregut.

Tret de la mala sort de Despres, la jornada va ser profitosa per als Peugeot, que van protagonitzar un nou triplet després del triomf de Sébastien Loeb, el segon lloc de Carlos Sainz i el tercer d’Stéphane Peterhansel. A més, l’escuderia francesa es va assegurar pràcticament els tres primers llocs de la general fins al final, en cas que no hi hagi cap altre contratemps, ja que Nasser Al-Attiyah, quart a la classificació, es va deixar 54 minuts en l’etapa i el matalàs de Peugeot era considerable. Peterhansel va mantenir el lideratge, amb Sébastien Loeb segon a 6’55’’ i Carlos Sainz tercer a 13’06’’.

España recupera llocs

Pel que fa a la categoria de motos, la jornada va estar marcada per l’abandonament del campió i fins ahir líder, Sam Sunderland, que va patir problemes a l’esquena després d’un accident. Això ho van aprofitar la resta per guanyar posicions. Un dia després de la sanció d’una hora, Cristian España va poder millorar i es va quedar a 54’09’’ del guanyador de l’etapa i nou líder, Adrien Van Beveren (Yamaha), resultat que el situava en la 42a posició de la general a 2 h 29’15’’ del pilot francès. Les opcions per a España, però, segueixen passant per les properes etapes, que s’adaptaran més a les seves condicions.

Per la seva part, el resident Joan Barreda, malgrat lluitar gairebé fins el final pel triomf, es va quedar a 10 minuts exactes de Van Beveren i en la general era 13è a 22’08’’ del primer, un fet que el propi pilot de Castelló no veia amb mals ulls. “Amb totes les dificultats que hem tingut, ha sortit tot segons el previst perquè demà [avui] volem sortir enrere en ser l’últim dia de dunes”, valorava Barreda en declaracions al diari As.

Avui, les motos i els cotxes aniran cadascú per un costat, tot i que la localitat peruana d’Arequipa serà el punt d’arribada per a tothom. Mentre els piltos de dues rodes faran un total de 774 quilòmetres (266 d’especial), els de quatre rodes faran 934 quilòmetres (268 d’especial).

tracking