Bàsquet

El malefici de les lesions

Fins a 8 jugadors del MoraBanc han visitat la infermeria o el quiròfan aquest curs i 4 encara s’estan recuperant

El malefici de les lesionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El malefici de les lesions del Bàsquet Club MoraBanc Andorra està sent, des d’abans que comencés la temporada 2017-2018, una llosa que en algunes ocasions ha passat factura en relació amb els resultats. Actualment l’entrenador, Joan Peñarroya, compta amb una plantilla de fins a catorze jugadors, tot i que per necessitat. És a dir, durant l’estiu en cap cas es va confeccionar un roster pensant en aquest número, sinó que les baixes van obligar a contractar un parell de temporers: Chris Copeland i Landing Sané, respectivament. De tots aquests, fins a vuit han hagut de passar per la infermeria (la meitat encara hi són) i s’han perdut enfrontaments, fet que inevitablement ha dificultat les sessions de preparació dels partits. La baixa més greu i molt sensible, indubtablement, la de Beqa Burjanadze, ja que va veure’s obligat a visitar el quiròfan, a principi d’octubre, fent trontollar la idea original del grup.

Mentre que posteriorment van caure Oliver Stevic, Vlado Jankovic, John Shurna, Copeland, Andrew Albicy, Moussa Diagné i Przemek Karnowski, en aquest ordre. El capità, per sort, es troba al cent per cent, malgrat que va estar arrossegant unes molèsties al peu que per exemple van portar que a la jornada vuit de la Lliga Endesa, a casa enfront el Reial Betis Energía Plus, saltés a la pista només quatre minuts. Precisament en el matx, Jankovic va patir un trencament fibril·lar de grau dos al bessó i va quedar d’aquesta manera apartat dels parquets un mes. Shurna, a Kazan, va agafar una pneumònia que el va deixar inservible, literalment. Més tard, Cope va tenir la mala fortuna que se li va enganxar un dit a la samarreta d’un rival, fet que el va portar a sotmetre’s a una operació amb el seu consegüent procés de recuperació, i el menut francès va sentir una molèstia a París contra el Metropolitans Levallois i no va disputar res del MoraBanc-RETAbet Bilbao Basket i Darussafaka Istanbul. Els dos darrers a rebre, els gegants del conjunt, el senegalès i el polonès, dues absències ben difícils d’afrontar, perquè la pintura tant en atac com en defensa queda coixa.

A veure si l’operació Sané dona els seus fruits. Certament, Peñar­roya solament ha tingut, en un parell de xocs, dotze homes del primer equip sans. Com a curiositat, l’Eurocup va donar més d’un maldecap als tricolors i tant és així que Shurna, Copeland, Albicy, Diagné i Karnowski van lesionar-se en aquesta competició. Combinar dos certàmens, evidentment, no és fàcil.

lA JORNADA 15, LA MÉS ANOTADORA EN 8 ANYS

La jornada 15 de l’ACB va registrar la mitjana més alta de punts en 8 anys. Entre els 9 enfrontaments se’n van anotar 1.542 a una mitjana de 85,7 per partit i equip. El matx entre MoraBanc i Burgos va situar-se en 2a posició, amb 190 crèdits entre els dos, per darrere del Saragossa-Estudiantes (199).

tracking