esquí de fons i alpí

Irineu Esteve obté un nou podi i passa a liderar la Copa d'Europa

L’esquiador és tercer a l’esquiatló de Campra i Carola Vila, 13a en júnior

Irineu Esteve obté un nou podi i passa a liderar la Copa d'EuropaFAE

Irineu Esteve continua demostrant un bon estat de forma aquest inici d’any. Ahir, segon podi en dos dies a la Copa d’Europa de l’estació suïssa de Campra. Després del segon lloc de dissabte als 15 quilòmetres estil patinador, l’andorrà es va adjudicar la tercera posició a la cita dels 10+10 quilòmetres esquiatló. El del Principat va tenir a tocar fins i tot la victòria, la qual es va decidir a l’esprint final amb l’italià Sergio Rigoni, que va ser el guanyador, i el francès Robin Dullivard. Només hi va haver un marge de 2,3 segons entre els tres ocupants del podi i van deixar els següents perseguidors a 25 segons.

Aquests dos grans resultats van permetre a Esteve a situar-se líder de la Copa d’Europa (OPA), igualat a 185 punts amb el francès Ivan Perrillat i amb cinc punts de marge respecte als immediats perseguidors, el francès Clement Arnault i l’italià Maicol Rastelli. Encara no s’han repartit gaires punts aquesta temporada al circuit continental, però no deixa de tenir mèrit que per segona vegada Irineu Esteve encapçali la classificació de la Copa d’Europa, després d’haver-ho fet en el tram final del curs passat, en el qual es va acabar posicionant tercer de la general.

Cal recordar que l’objectiu principal d’aquest any per a l’esquiador de fons del Principat són els Jocs Olímpics de Pyeongchang i el circuit de la Copa del Món, però aquests resultats li serviran per agafar confiança després d’un inici de temporada en què no s’havia acabat de trobar a gust.

Per la seva part, ahir Carola Vila va ocupar la tretzena posició d’entre 56 corredores a l’esquiatló de la categoria júnior, que comptava amb un recorregut de 5+5 quilòmetres. L’andorrana va assolir un registre de 29’53’’, que la va situar a 49,5 segons de la més ràpida, la txeca Barbora Hav­lickova.

GUTIÉRREZ TAMPOC TÉ SORT A ESLOVÈNIA

Nou eslàlom de Copa del Món per a Mireia Gutiérrez i nova vegada que es queda fora del tall de les 30 millors. Ahir, va ser a Kranjska Gora (Eslovènia) on l’andorrana no va poder treure tot el potencial per fer un resultat que la situés a prop de les millors. Va aturar el temps en 58’52’’ en la seva baixada i es va quedar a uns llunyans 7’’08 de la nord-americana Mikaela Shiffrin, que està demostrant no tenir rival durant tota la temporada enduent-se les cites amb molta contundència.

Respecte al Top-30, Gutiérrez es va quedar a 1’’49 i va finalitzar en la 42a posició. “Acaba molt lluny del que sap fer. En aquesta pista es feien diferències perquè era un traçat tècnicament exigent”, va comentar el tècnic de l’esquiadora andorrana, Roger Vidosa, que hi va afegir que “realment s’havia de ficar molt i li ha faltat sobretot creure i intentar accelerar en cadascuna de les portes, però no ha estat possible”.

Gutiérrez continuarà demà la marató de Copes del Món a l’estació de Flachau (Àustria) en una prova nocturna. Serà la seva tercera cita del circuit mundial en una setmana.