esquí de fons i alpí

Esteve enceta l'any amb un segon lloc en Copa d'Europa

L’andorrà assoleix el millor resultat d’aquest curs a Campra, on Carola Vila obté la vintena posició en júnior

Esteve enceta l'any amb un segon lloc en Copa d'EuropaFAE

Li va costar arrencar la temporada a la Copa del Món, en la qual no va acabar de trobar els resultats desitjats, però finalment ahir Irineu Esteve va poder gaudir d’una gran sensació en el circuit que l’any passat el va fer destacar molt, la Copa d’Europa. L’andorrà va assolir un segon lloc a la cita de 15 quilòmetres estil patinador de Campra (Suïssa) en una cursa que va anar de menys a més i que li va servir per adjudicar-se el primer podi del curs amb uns marges mínims. Es va quedar a quatre segons del guanyador, el francès Clement Arnault, i va deixar el tercer i quart a només una i set dècimes, respectivament. “Estem molt contents. L’Irineu ha fet una carrera boníssima. Crec que anem pel bon camí”, va celebrar el tècnic d’Esteve, Joan Erola.

En categoria júnior, Carola Vila va acabar 20a amb un temps de 13’57’’ la cursa de 5 quilòmetres estil patinador, quedant a 59 segons de la més ràpida, la francesa Flora Dolci. Avui, tant Esteve com Vila tornaran a competir al circuit europeu a l’estació suïssa, en un esquiatló de 20 i 10 quilòmetres, respectivament.

Sense sort en alpí

Per altra banda, ahir tres corredors més de la Federació Andor­rana d’Esquí van entrar en acció a diferents estacions suïsses. Joan Verdú va disputar el supergegant de la Copa del Món d’Adelboden, en el qual no va poder classificar-se per a la segona mànega i es va haver de conformar amb el 45è lloc amb un temps d’1’14’’87, a només 1’’17 del rus Aleksander Andrienko, que marcava el tall en el 30è lloc, i a 4’’34 del més ràpid de la mànega, l’austríac Marcel Hirscher, que es va acabar imposant també en el segon descens.

Per la seva part, Marc Oliveras i Matías Vargas no van poder fer gaire en el supergegant de la Copa d’Europa de Wengen, acabant en la 46a i 75a posició d’entre 76 corredors que van completar la prova. Avui, l’activitat també continuarà en alpí amb un nou eslàlom de Copa del Món de Mireia Gutiérrez a l’estació eslovena de Kranjska Gora, en el qual sortirà amb el dorsal número 45.