No li van fer gaire cas

Els diaris que segueixen l’actualitat del Barça lamenten que l’entitat no escoltés les recomanacions de Toni Lima

No li van fer gaire cas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jugador de moda que està en boca de tots els amants de l’esport rei és, sense cap mena de dubte, Philippe Coutinho, arran de la imminent arribada al Futbol Club Barcelona, que entrena Ernesto Valverde. Tant els diferents mitjans de comunicació catalans com els anglesos donen per fet que l’operació es tancarà en el present mercat de fitxatges d’hivern per l’estratosfèrica quantitat de 150 milions d’euros –110 de fixos i 40 en les famoses variables–. La directiva i direcció esportiva culers tenen clar que no volen esperar a l’estiu, perquè després del Mundial de Rússia el preu es podria veure incrementat. Ara bé, si els blaugrana haguessin apostat per la intuïció d’un home de futbol del país, s’haurien estalviat aquesta xifra amb tants zeros.

Pels volts del 2008 el brasiler, que està meravellant tanta gent des que va fitxar el 2013 pel Liverpool per uns 10 milions de lliures, va destacar al mític Torneig MIC amb la selecció juvenil brasilera, de la qual, per exemple, formava part l’estrella del París Saint Germain Neymar Júnior. En aquella època Coutinho tenia 16 anys i a dia d’avui, 25. El diari esportiu Mundo Deportivo va publicar ahir un article del periodista Francesc Aguilar, que va titular el seu escrit fent referència a l’exfutbolista del combinat d’Andorra i actual scouter de futbol base Toni Lima: Si haguessin fet cas a Toni Lima amb Coutinho...

Lima (47) va penjar les botes el 2009 i, abans de deixar-ho, però, ja era un col·laborador històric del MIC i en aquell moment li va tocar encarregar-se d’acompa­nyar els carioca. Aquesta és una informació que va donar el rotatiu Sport, que alhora va parlar de l’extricolor citant-lo com el descobridor del talent singular del migcampista del Brasil. De qualsevol forma, les notícies coincideixen a l’hora d’explicar que malgrat les constants recomanacions de Toni Lima als clubs grans d’Europa (entre els quals el Barça) sobre la capacitat i versatilitat de Philippe Coutinho –i de Neymar–, cap li va fer gaire cas. Únicament l’Inter de Milà, aleshores amb Rafa Benítez al capdavant, va decidir apostar per aquest meló per obrir, tot i que va acabar cedint-lo a l’Espanyol. Comptar amb un bon equip d’scouting és l’únic que pot salvar els poderosos de passar per caixa i arruïnar-se.

tracking