poliesportiu

La Vuelta i l'esquí, destacats

La cursa ciclista espanyola tornarà per segon any consecutiu amb dues etapes a la part final que seran decisives

La Vuelta i l'esquí, destacats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra tornarà a acollir aquest any diversos esdeveniments esportius de primera línia internacional, amb dos que sobresurten especialment: la Vuelta a Espa­nya i les finals de la Copa d’Europa d’esquí. La cursa espanyola tornarà per segon any consecutiu el mes de setembre (els dies 14 i 15 a falta de confirmació oficial), amb la disputa de la 19a i 20a etapes. Una primera que arribarà des d’Espanya –la ciutat de Lleida és la principal candidata– i una altra íntegra al país i que serà “espectacular, d’alta muntanya i que agradarà molt al públic”, segons paraules del ministre de Turisme, Francesc Camp. L’altra gran cita de l’any serà la disputa de les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí, que es faran entre el 13 i el 18 de març a les pistes de l’Avet (Grandvalira-Soldeu) i de l’Àliga (Grandvalira-el Tarter), que servirà com a assaig de4 les finals de la Copa del Món que es faran al mateix escenari el 2019.

Precisament la neu serà un clàssic durant els primers mesos de l’any. El 27 i 28 de gener arribarà la clàssica Font Blanca, segona prova del Campionat del Món d’esquí de muntanya, amb la cursa individual a Arcalís, i la vertical a Arinsal. Entre l’1 i el 7 de març serà el torn dels esquiadors forapista a Arcalís amb el Freeride World Tour, a més d’ElDorado (del campionat júnior) el 3 i 4 de març, i la Jam Extreme del Freeride World Qualifier que es farà el 30 de març i l’1 d’abril.

Juny serà el mes més carregat, en especial el cap de setmana del 16 i 17, quan coincidiran el Mundial de trial a Sant Julià de Lòria i la cursa d’obstacles Spartan Race a Grau Roig, i una setmana després la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany acollirà el Qualifier de 3x3 de bàsquet. La BTT serà la gran protagonista al juliol, amb la disputa de la Copa del Món a Vallnord-Pal Arinsal el 14 i 15 de juliol. També a l’estiu hi haurà doble ració de marxes ciclistes amb La Purito el 5 d’agost i la Volta als Ports l’1 de juliol. També repetirà el World Padel Tour, en una data encara per confirmar, o la cursa de muntanya SkyRace Comapedrosa. També seguiran els Andorra Outdoor Games, però s’esperen canvis de data i format.

ESDEVENIMENTS MÉS IMPORTANTS DEL 2018

Setembre/ 13-18 De març

Torna la Vuelta i finals de la Copa d’Europa

La Vuelta a Espanya repetirà per segon any consecutiu la presència al país amb dues etapes a la part final, el 14 i 15 de setembre. Una vindrà, presumiblement, de Lleida, i l’altra es farà de manera íntegra dins del territori andorrà amb un final en alt. L’altre gran esdeveniment de l’any serà entre el 13 i el 18 de març, quan Grandvalira aculli a Soldeu i el Tarter les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí, com a assaig de les finals de la Copa del Món que es faran l’any 2019.

27 i 28 de gener

La Font Blanca obre l’any

La Font Blanca serà un any més una de les proves de la Copa del Món d’esquí de muntanya. Hi haurà una cursa individual a Arcalís i també una de vertical a Arinsal.

De l’1 al 7 de març

L’esquí forapista aterra al país

El Freeride World Tour arriba entre l’1 i el 7 de març a Arcalís. A més, hi haurà ElDorado els dies 3 i 4 de març, i la Jam Extreme del World Qualifier el 30 de març i 1 d’abril.

16 i 17 de juny

Un clàssic en risc: El mundial de trial

Sant Julià tornarà a acollir una de les proves del Mundial de trial el mes de juny, tot i que en el primer calendari provisional que va publicar-se no hi apareixia.

16 i 17 de juny

Cursa d’obstacles amb l’Spartan Race

El sector de Grau Roig de Grandvalira acollirà per segon any consecutiu l’Spartan Race. Una sèrie de curses d’obstacles amb diferents distàncies i modalitats.

23 i 24 de juny

Escaldes, seu del qualifier de 3x3

La plaça Coprínceps d’Escaldes celebrarà per tercer any la prèvia pel Campionat d’Europa de 3x3 de bàsquet. És l’últim any amb contracte, però la FAB ho vol allargar.

14 i 15 de juliol

Vallnord repeteix Copa del Món de BTT

El ‘Bike park’ de Vallnord-Pal Arinsal, a la Massana, acollirà una nova Copa del Món de BTT tant en la modalitat de ‘cross country’ olímpic com en la de descens.

1 de juliol / 5 d’agost

Doble ració de marxes ciclistes

L’estiu serà època de marxes ciclistes amb la disputa de la quarta edició de La Purito el 5 d’agost i de la 41a Volta als Ports, programada per diumenge 1 de juliol.

Per confirmar

El world padel tour no fallarà

Andorra serà una de les aturades del circuit del World Padel Tour al club Principadel de Santa Coloma. Encara està per confirmar la data de la segona edició del torneig.

tracking