'freeride'

La passió, per sobre dels recursos

Campeny, Aracil, Naudi i Moreno tornen a confirmar que el futur de l’esquí forapista andorrà està assegurat

La passió, per sobre dels recursosJeremy Bernard

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur del freeride andorrà torna a quedar assegurat gràcies novament a l’ambició de Guim Campeny, Joan Aracil, Pep Naudi i Tomi Moreno. Tots quatre van amb la joventut per bandera, ja que les edats que tenen estan compreses entre els 17 i els 19 anys, i segueixen fixant-se en Dani Fornell per créixer en el món de l’esquí forapista, perquè aquest és el màxim exponent del país en la disciplina. Tot i ser un esport no englobat dins de la Federació Andorrana d’Esquí, ni rebre cap tipus de subvenció pública –per exemple per als viatges–, els participants del Principat es busquen patrocinadors per al material. Sens dubte, anteposen la passió per l’adrenalina per davant de tot.

Campeny, el major de tots, s’està preparant a Arcalís i ho combina amb sessions de gimnàs. Va explicar que aquest any canvia a la categoria qualifier amb l’objectiu de “continuar fent competicions i intentar bregar contra els millors per tal de passar al World Tour”. Ara bé, vol mantenir-se prudent: “no em poso fites gaire altes, encara que certament m’agradaria finalitzar entre els deu més bons en aquesta classe i fer el gran salt qualitatiu”. Del 8 al 14 de gener farà les maletes cap a Suïssa per estrenar el curs i realitzarà les proves de quatre estrelles, ja que “és on hi ha el màxim nivell i per tant l’opció de sumar més punts”. Posteriorment enfilarà cap a França, on tindrà força feina, tornarà a Suïssa, i Eslovàquia. De moment aquest és el seu calendari i després sobre la marxa decidirà, mentre que a l’estiu pretén dur a terme quelcom.

Joan Aracil, el benjamí, va assegurar que “ara tenim més suport i he estat fent entrenaments físics i tècnics”. Va destacar que la campanya anterior li va anar “bastant bé al Dorado i enguany vull fer alguna cosa internacional”. Per tant, prendrà part amb dues curses a Espanya, una a Andorra, i tres més repartides entre Suïssa, Àustria i França. En relació amb aquestes tres últimes cites va indicar que “tenen més nivell i crec que em servirà”, i hi va afegir que “en funció de com vagi la d’aquí aniré a la Championship o no”.

Pep Naudi, de 18 anys, ha començat la universitat i va comentar que “depèn de com es desenvolupi aquest any intentaré seguir al qualifier. I si no em centraré en els estudis”. En clau d’objectius, el rider va deixar clar que “si guanyés el Campionat del Món estaria realment content i alhora si fes almenys un Top-5 a la Copa d’Europa, i en general, a tot arreu estar entre els cinc primers classificats [Àustria, Suïssa i Andorra]”.

Finalment, a Tomi Moreno (18) se li acumula la feina. Ha passat a competir amb els denominats grans i va dir que “m’és impossible fer totes les qualifiers que voldria. Sé que és un repte difícil i no conec gaire l’ambient, però tinc clar que aniré a donar-ho tot, sigui el que sigui”. No sap ben bé fins quan allargarà la competició, perquè se’n va a l’Argentina a jugar a rugbi. En qualsevol cas, per a ell “el freeride m’ho ha donat tot i no pararé de practicar-lo. Seguiré competint, he fet moltíssims amics d’arreu del món que m’han obert les portes de casa seva”.

La passió, per sobre dels recursos

tracking