ACB Lliga Endesa

Cop d'autoritat

El MoraBanc Andorra aconsegueix una victòria vital a Santiago gràcies a una exhibició col·lectiva dels tricolors

Cop d'autoritatACB PHOTO / J. MARQUÉS

El MoraBanc Andorra va aconseguir ahir una victòria per recordar. No només perquè serveix per seguir aspirant a la Copa del Rei, sinó per com arribava l’equip, només van jugar vuit jugadors; per on va ser, a Fontes do Sar, on només havia guanyat el Madrid; i per com va produir-se, amb una exhibició col·lectiva de defensa, d’intensitat i de multiplicar-se per arribar on no ho ha pogut fer el company.

La inferioritat de centímetres del MoraBanc Andorra sobre la pista era evident, tot i això, la intensitat dels tricolors en defensa ho va fer oblidar per uns minuts, fins que després els locals van fer-se forts a la pintura. Veient que anant per dintre la cosa no funcionava, van ser els exteriors que van agafar protagonisme, amb quatre triples consecutius de Blazic, Shurna i dos de Jelínek, que sumats a un 2+1 del txec, van deixar el matx amb el 19-23 a la fi dels primers deu minuts.

Si durant el primer quart el joc interior ofensiu no va acabar de funcionar, al segon va passar tot el contrari. Stevic va agafar galons de capità i vuit punts en poc més de tres minuts van servir per posar la major diferència per als del Principat (26-34) a l’equador del període. I quan al serbi li tocava descansar (Diagné no va poder jugar i era l’únic pivot pur) tornava el tir i l’encert exterior amb triples de Jaime Fernández, Blazic i Jelínek i una nova jugada del capità Stevic, que va acabar sent el millor del matx, a la zona per tancar el quart amb la màxima diferència per als de Joan Peñarroya (37-48).

El Monbús Obradoiro va apel·lar a la Caldeira (la seva Bombonera) amb un 10-4 de parcial, que Vlado Jankovic va trencar amb un triple. El MoraBanc Andorra va mostrar-se molt concentrat fins que una tècnica a Jelínek després d’una dubtosa falta en atac va esperonar els de Moncho Fernández, que amb una cistella de l’extricolor David Navarro van posar el marcador en 56-60 en només els deu últims minuts per disputar.

No era gens fàcil seguir tenint energia després de l’esforç fet fins al moment, però els del Principat no només van mantenir el ritme, sinó que el van augmentar a l’últim parcial, amb el 2-16 de sortida que va deixar el partit vist per a sentència mentre Sar emmudia fins arribar al 65-77 final.

El MoraBanc no havia guanyat mai a Santiago de Compostel·la, i ahir, fent el símil taurí, ho va aconseguir, i sortint per la porta gran. Va ser un triomf d’orgull, de treball, i d’equip, per seguir entre els aspirants a estar a Gran Canària el proper mes de febrer durant la Copa del Rei. Falten tres jornades per establir el tall, i la següent cita del MoraBanc Andorra serà el dia de Reis al vespre al Poliesportiu contra el Burgos. Però abans d’aquesta nova batalla, toca descansar un parell de dies, ja que l’equip té una setmana neta per primer cop en molt temps, i no tornarà als entrenaments fins dimarts per preparar la visita d’un dels equips acabats de pujar aquest any a la Lliga Endesa.