Bàsquet

Càlculs d'un somni difícil

El MoraBanc Andorra està ficat de ple en la lluita per ser a la Copa del Rei, però el bitllet aquest any es presenta car i el calendari és complicat

Càlculs d'un somni difícilXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra està per tercer any consecutiu ficat de ple en la lluita per classificar-se per a la Copa del Rei. Queden quatre jornades per al tall, i com diu sempre Joan Peñarroya, fins que no en quedin dues no es veurà si hi ha opcions o no, però la victòria del dissabte contra el RETAbet Bilbao Basket va permetre seguir somiant en repetir la fita de la temporada passada, que aquest any es presenta més complicada que mai. Fins a 10 equips tenen possibilitats reals d’obtenir el bitllet per a la cita del febrer, a més dels ja dos classificats, l’amfitrió, l’Herbalife Gran Canària, i el Reial Madrid.

El fet que a aquestes altures, l’accés encara estigui tan ajustat fa pensar que el bitllet serà més car de l’habitual. “Per anar a la Copa del Rei has de guanyar 9 partits, i jo crec que aquest any estarà en 10, és complicat. Sempre diem el mateix, hem d’arribar a les dues últimes jornades amb opcions i veurem què passa”, comentava el director general del MoraBanc, Francesc Solana, després del duel contra el Bilbao. El conjunt del Principat va haver de vèncer 9 partits el curs passat per classificar-se per a la seva segona Copa del Rei de la història, però aquest any se’n disputa un més, i per aquest motiu tot apunta que seran necessàries 10 victòries abans del tall. Això significa que els del Principat ho haurien de guanyar tot o pràcticament tot en les quatre jornades que resten fins al tall, una fita complicada mirant el calendari.

Ja des d’aquest dissabte tindran una final, a la pista del Monbus Obradoiro, que és qui ocupa l’última plaça amb accés al torneig del KO actualment. El conjunt gallec porta quatre derrotes seguides i també afrontarà el duel amb la condició que serà com una final. “Està difícil. El següent partit per a nosaltres bàsicament és la primera final que ens toca, i a part d’allà s’ha de continuar, però comptant que és un rival directe per a la Copa, s’ha de vèncer allà sí o sí perquè si no després no hi hauria opcions gairebé”, exposava David Jelínek després del partit contra el Bilbao.

En cas de poder mantenir les opcions a l’entrada del 2018, l’equip ho seguirà tenint difícil. Primer, s’enfrontaran al San Pablo Burgos el dia 6 al Poliesportiu, en el retorn de Thomas Schreiner a Andorra. Aquest és el partit que a priori sembla més assequible de tots. Una setmana més tard, el dia 14, el MoraBanc visitarà la pista d’un Movistar Estudiantes que a dia d’avui té gairebé les mateixes opcions de classificar-se, i que per tant, podria ser un rival directe també. Finalment, en cas d’ar­ribar amb la possibilitat de classificar-se a la darrera jornada de l’última volta, la que marca el tall, el MoraBanc rebrà al poliesportiu el dia 21 un Barça Lassa que està sent molt irregular i imprevisible. “El que està clar és que hem de sumar el màxim de victòries, no només per anar a la Copa, sinó per créixer, perquè l’objectiu és arribar a final de temporada havent fet les coses bé”, assegurava Solana.

Amb tot, abans de tot això i del duel de dissabte a Santiago, que suposarà el primer retrobament amb David Navarro, l’equip ha d’afrontar demà el duel intranscendent contra el Darussafaka Istanbul d’Eurocup, en què no hi haurà res en joc més enllà de regalar una victòria al públic del poliesportiu en el comiat de la competició europea i en l’últim matx de l’any a casa. El partit també tindrà l’al·licient de tenir un convidat de luxe com és el tècnic del conjunt turc, David Blatt, ex dels Cleveland Cavaliers de LeBron James, entre altres.

tracking